Guciu
Na Forum: Relacje w toku - 2 Relacje z galerią - 18 Galerie - 78
W Rupieciarni: Do poprawienia - 8
|
Witam publiczność :)
StuG -a do mnie jakoś to zimowe nie przemawia, jakieś takie rozpikselowane, dziwnie nieostre, trójbarwny kamuflaż lepiej mi pasuje. Ale może kwestia gustu, sam się nie znam, a dywagacje na temat zimowego malowania pewnie prowadziłyby donikąd. Widziałem lepsze -o! :) Na pewno byłoby łatwiej z retuszem, do tego taki pstrokaty kamuflaż wybacza błędy, tj. łączenia nie rzucałyby się tak w oczy.
host pics online
Tak jak zapowiadałem, pod nóż poszły resory. Pomalowałem je panzergrau pactry. Szkoda, że nie ma szablonu stopnia ich wygięcia, zrobione na czuja.
Tak to wygląda w całości:

Z drobnych uwag:
-cz. 69c ma pomylone strony L i P,
-cz. 69f występuje w liczbie sztuk 4 a powinna w 8.
Ale to drobnostki. Spasowanie ogólnie bez zarzutu.
Jeszcze drobna sugestia dla przyszłych sklejających. Część 66 czyli "gniazdo" tylnych resorów chyba lepiej (tak jak wynika z opisu) przykleić do ramy razem z wklejonym resorem. Jeśli ktoś woli najpierw przykleić cz. 66 do ramy (tak zrobiłem) to będzie problem z wciśnięciem resorów. Można ew. cz. 66c przykleić na sam koniec, po ułożeniu resorów. Ja musiałem przyciąć resory, żeby to tam wcisnać. Gafa.

pozdrawiam
--
Skończone: Sao Gabriel, Duyfken, HMS Alert, Carro Veloce C.V. 35, Ursus wz.29, PaK 43/41, Cristobal Colon, Voisin LA III, P-39 Q Airacobra, TKS, Kanone 18, Revenge
"Głupota ma pewien urok, ignorancja nie. " -Frank Zappa
|