Guciu
Na Forum: Relacje w toku - 2 Relacje z galerią - 18 Galerie - 78
W Rupieciarni: Do poprawienia - 8
|
Witajcie.
Smutno mi bardzo, gdyż tymczasowo muszę zawiesić działalność modelarską z racji studiów, rzekłbym jesień średniowiecza się rozpoczęła i to dosłownie :). W ostatnim geście rozpaczy popełniłem sobie Airacobrę projektu Pana Marka Pacyńskiego. Od czasu do czasu moje pięćdziesiątki wzbogacam nieco, żeby nie wyglądały zbyt banalnie i żeby nie było, ze idę na łatwiznę :P. Tak więc do "tuningu" można zaliczyć: wnętrze kabiny, silnik (właściwie jego część), klapy, przedział z uzbrojeniem, wnęki podwozia itp. Wszelkie zabrudzenia, okopcenia przetarte pastelą, suchą rzecz jasna. Obdrapania to amelinion humbrola. Lampa trochę to całe cieniowanie wyolbrzymia, podobnie okopcenia z silnika nie są tak widoczne jak na zdjęciach. Co do samego opracowania niewiele mogę powiedzieć, gdyż bardzo mocno w nie ingerowałem, ocena nie byłaby obiektywna, niemniej te modele to dobra baza do eksperymentów. W kwestii materiałów, tzn zdjęć bardzo pomógł mi nasz forumowy kolega -M.Big, któremu chciałbym jeszcze raz podziękować ;)

Oczywiscie nie byłbym sobą gdybym go przypadkiem nie upaćkał tu i tam ;] co widać od spodu... no ale trudno.
pozdrawiam
--
Skończone: Sao Gabriel, Duyfken, HMS Alert, Carro Veloce C.V. 35, Ursus wz.29, PaK 43/41, Cristobal Colon, Voisin LA III, P-39 Q Airacobra, TKS, Kanone 18, Revenge
"Głupota ma pewien urok, ignorancja nie. " -Frank Zappa
|