Red_Fox
Na Forum: Relacje w toku - 1 Relacje z galerią - 1 Galerie - 3
|
Witajcie! Budowa PTS-a powoli posuwa się do przodu. Kabina kierowcy została oklejona, doszły też burty. Tutaj pozwoliłem sobie na małą przeróbkę, a mianowicie zamiast narysowanych stopni służących do wsiadania do pojazdu postanowiłem zrobić je tak jak w oryginale co wiązało się z koniecznością wycięcia w odpowiednich miejscach wręg otworów i wklejenia w ich miejsce wyciętych wcześniej fragmentów poszycia.
Zabrałem się za oklejanie wnętrza skrzyni ładunkowej. Wiedziałem, że będzie to chyba jeden z trudniejszych elementów do zrobienia i to właściwie na własne życzenie. O ile elementy do zrobienia nie są jakieś szczególnie skomplikowane to niestety daje tutaj o sobie znać data wydania modelu i trochę archaiczne opracowanie graficzne. Na szynach najazdowych przetłoczenia zostały narysowane czarną kreską, która według mnie wygląda naprawdę paskudnie.

Postanowiłem więc zakleić tą czarną krechę odpowiednio przygiętym i pomalowanym drutem. Łatwo powiedzieć… wyginanie tego drutu było prawdziwą męką. Na zrobienie tego zużyłem 5 metrów drutu, straciłem mnóstwo nerwów i czasu. Ostatecznie się udało, ale żebym był w 100% zadowolony to nie powiem bo czarna krecha dalej jest trochę widoczna. Mimo wszystko uważam, że i tak lepiej to wygląda niż gdybym zostawił tak jak przewidziała wycinanka. No nic, może na koniec zrobi się jakieś małe uszkodzenia farby i brudzenie to z lekka uda się przymaskować te niedoskonałości.

Od siebie dodałem też te siatki bo w wycinance były narysowane, ale tutaj już było bezproblemowo :)

--
|