Karas
Na Forum: Relacje w toku - 2 Relacje z galerią - 1 Galerie - 2
|
Siemano Pany, ostatnio Konrad trochę niedomaga, mam nadzieje, że to przejściowe
Co do postępa, ufff, tak się, mnie się, wydaje się... że to były najtrudniejsze papierki jakie dało mi wyciąć w mojej ulepiaczej historii.
Oklejka wieży, jeden wielki element na całość, 3 dni ją lepiłem, hehehe autentycznie 3 dni mi zajeła. Było dużo rzeźby, dużo rozkminy, dużo sztukowania i prób, a na koniec zawsze i tak coś się mnie wykopyrtło.
Ehhh całość oceniam jako silne 3+, no może 4- na zachętę. Jednak samolociarzem nie będę, walka z listkami pasowaniem, formowaniem, he, no nieszło to. Do tego błędy, choć nie było ich dużo. Tak naprawdę tylko ta naklejka z prawej strony część 90, to była żenada, Nie wiem na podstawie czego autor uznał, że ten element powinien mieć taką geometrię jaka została wydrukowana, ale to w ogóle nie działało. Musiałem duzo ciąć i modyfikować, ściskać i jakkolwiek zmusić, aby ta płaska ścianka pod przyszłą optykę, choć trochę układała się w poziomie, a do tego w miarę rozsądnej lokalizacji. No bo oczywiście nic tu nie jest zaznaczone. Klej se ulepiaczu gdzie i jak chcesz, bo ja mam w D. jak to zrobisz.
Ale jak już napisałem, Przy dość trudnej geometrii, prawie wszystko jest tu obłe, całość zadziwiająco dobrze do siebie pasowała, a błędy były do ogarnięcia. Gdybym jeszcze sam trochę lepiej ogarniał listki i wyprowadzanie obłych powierzchni, jak to robią koledzy od samolotów, to wyglądałoby to naprawdę dobrze.
Ahhh zapomniałbym watek mocowania jarzma, heheeheh. Oczywiście źle wyznaczyłem, o jakieś o,7-1mm za nisko. Więc zapadła decyzja o wklejeniu go na stałe, zresztą nie oszukujmy się, tam nie ma nawet gdzie to jarzmo ruszyć się, całe te niby mocowanie to pic na wodę. Może i była tam jakaś fantazja, ale IMO została ona porzucona. Dlatego nie było zaznaczonego miejsca mocowania w wieży.
No i to by było na tyle w tym odcinku. Wracamy do kadłuba, pacjent będzie żył... chyba: ]

--
Zwodowane: Shima, HMS Fiji
Stocznia: pampers HMS Suffolk
|