ReVan_1991
Na Forum: Relacje w toku - 6 Relacje z galerią - 11 Galerie - 29
- 11
|
Witajcie, znów tu jestem:)
Po burzliwej części mojego przykrego lajfu, nastąpiła chwila spokoju, toteż uzupełniam kolejną część relacji
Kolejnym etapem który sobie wybrałem to koła w ilości 8 sztuk. I wydaje mi się że najgorsze mam już za sobą, kurna pierdyliard nakrętek!!! Zgroza!
Ale ale już po..
Pozwolę sobie jako modelarz amator, na ukazanie małego tutorialu, coby inni amatorzy przeczytali a starsi koledzy się pośmiali :D
Tematem będzie wycinka pierścieni, obręczy o dość małej szerokości. W przypadku tego modelu trzeba je podkleić brystolem.
Po naklejeniu części na brystol, wyciąłem środkowe koło- którego nie wyrzucamy:D

Po wycięciu środków, od niezadrukowanej strony nasączyłem części super glue, po wyschnięciu szlif i retusz

Kolejnym etapem było wstawienie wyciętego wcześniej krążka na swoje miejsce i podklejenie wszystkiego taśmą maskującą

Gdy mamy już wszystko podklejone taśmą, można przystąpić do wycinania obręczy po zewnętrznej stronie

Teraz możemy śmiało odkleić taśmę, obręcze nie uszkodzą się gdyż wcześniej zostały zaimpregnowane super glue

Śmiało można już wypychać krążki z środka i gotowe:))))

Możliwe że Ameryki to ja nie odkryłem, ale zachciało mi się Wam to pokazać
No ale zrobiłem te koła, ogumienie zostało zaglutowane, wyszlifowane, zapodkładowane i finalnie pomalowane na czarno

To by było na tyle dziś, następnym etapem chyba będzie coś lżejszego, myślę o elementach zawieszenia:)
Pozdrawiam wszystkich!!
--
GEKO member
KLEJĘ MODELE DLA POCZĄTKUJĄCYCH
|