TRH
Na Forum: Relacje w toku - 2 Relacje z galerią - 3 Galerie - 25
- 5
|
Witajcie!
Tak oto w 10 rocznicę objawienia się na forum postanowiłem wystartować z nową relacją - pomimo iż miałem tego nie robić dopóki Gambier Bay'a nie skończę, ale sami widzicie jak to idzie :) Uroczyste pierwsze cięcie miało miejsce 1 stycznia 2021r.
Dlaczego? Bo potrzebowałem bodźca do przełamania marazmu jaki ogarnął mój modelarski warsztat w ostatnim czasie. Dlatego na matę poszedł model nietuzinkowy, taki którego od dawna chciałem zbudować, ale brakował czasu, warunków i odwagi. Teraz czasu również brakuje, ale warunki mieszkaniowe nieco się poprawiły, a ten model ma sprawić, że nawet gdy będę wymęczony po całym dniu, będzie mnie ciągnęło do klejenia :) Czy podołam, zobaczymy, ale jak to mówią jeśli nie teraz to kiedy? :)
Okładka, a w zasadzie jej fragment:

Zacząłem nietypowo bo od rakiet R-73. Zrobione w standardzie za wyjątkiem "nosków". tutaj było klejenie na BCG, potem CA, szlifowanie, a gdy już wyschło namoczyłem nosek w "kałuży" farby Pactra.

********************************************************************************************************************************************************************
Relacje pomocnicze:
Vincent - papermodels
Arche - konradus
Sony - papermodelers.sk
********************************************************************************************************************************************************************
EDIT:
Zabawę wygrał El Comandante! Zagadka brzmiała "Co to za model?"
Jak wspomniałem nagrodą jest dozgonna satysfakcja ze zwycięstwa, a jak się spotkamy to uroczysty uścisk dłoni organizatora czyli mój :) A teraz trzymajcie kciuki żeby ta budowa nie trwała tyle co wspomnianej łajby :)
Post zmieniony (04-01-22 22:51)
|