Technick
Na Forum: Relacje w toku - 1 Galerie - 3
|
Postanowiłem sobie, ze U-bootem zajmę się po uporaniu się z silnikiem do Ryana. Ta chwila wreszcie nadeszła i w końcu mogę pokazać niewielkie - ale zawsze postępy :)
Od samego początku planowałem klejenie w odwrotnej kolejności na rzecz gładszych łączeń między segmentami i trzymam się tej koncepcji. Jest to bardzo ryzykowne bo nie trudno o wszelkie odchyłki od osi symetrii i w zasadzie do samego końca nie wiem czy uda mi się skleić kadłub, który nie będzie bananem. Naprężeń pomiędzy segmentami nie naprostuję wręgami. W najgorszym wypadku będzie to mocno zniekształcona wydmuszka z kilkoma wręgami wewnątrz. Klejenie zacząłem od tylnej, jak mi się wydawało - łatwiejszej części. "Wydawało się" to bardzo trafne określenie bo sporo gimnastyki kosztowało mnie sklejenie tego w całość. Szkoda, że na segmentach nie ma oznaczeń wszystkich gięć bo część z nich trzeba zaznaczyć samemu (chodzi o 2 gięcia w dennej części oklejek). Sprawy nie ułatwia fakt, że gięcia nie są łamane - są to zaokrąglenia o małym promieniu i niestety widać tu moje kombinacje i ślady walki. Po tak długiej przerwie straciłem czucie w palcach i parę razy lekko poprzecinałem karton próbując go rozwarstwić co ułatwia mi wyprowadzanie łuków a jednocześnie daje lekki margines na błędy bo w razie czego mogę jeszcze trochę ponaciągać odpowiednie fragmenty. Formując gięcia bez pocienienia konstrukcja byłaby sztywniejsza i mniej podatna na ewentualne poprawki w razie niespasowania.
Miałem wątpliwości czy powinienem wycinać otwory przelewowe nie wiedząc czy uda mi się sensownie skleić kadłub. Ostatecznie zaryzykowałem.
Ze względu na delikatne przesunięcie druku segmenty staram się wycinać bez linii obrysowych.
8 segmentów sklejonych w całość. Najbardziej problematyczny był fragment, z widoczną zmianą geometrii i przekroju. Jak widać zabrakło też trójkątnych wstawek. Po wstępnych przymiarkach okazuje się, że nie przylegają do jednej z krawędzi. Powstanie szpara, którą chcę załatać zapasem koloru. Jest to ewidentnie błąd projektowy bo to samo widać na zdjęciu surówki jak i w relacji na zagranicznym forum. Gimnastykę związaną z takim kombinowaniem zostawiam sobie na później i najprawdopodobniej zajmę się tym przed sklejeniem dwóch połówek kadłuba.

Pozdrawiam i do następnego :)
--
Kanał Youtube, Nakajima B5N2 "Kate", Ryan FR-1 Fireball, U-141 typ IID
|