ABC PROJEKTOWANIA   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

Nauka projektowania przy wykorzystaniu różnych programów, doskonalenie technik i tricków związanych z projektowaniem modeli kartonowych. Zrób To Sam - czyli samodzielne projektowanie dodatkowych elementów. Rozwijanie siatek brył. Zmiana kolorystyki, powiększanie i zmniejszanie.

Uwaga! W tym dziale nie wpisujemy postów: "kartonowych", relacji z budowy (dopuszczalne relacje z procesu projektowania). Informacje o programach wpisujemy wyłącznie w zakresie bezpośrednio związanym z konstruowaniem modeli kartonowych.

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 2Strony:  1  2  -> 
19-05-24 10:59  Wiślany lodołamacz parowy Gardenga 1/400
aRTI01 

Na Forum:
Relacje w toku - 1

Pomału dłubię coś takiego :)
Jeśli ktoś chciałby zostać testerem, co znacznie by mi pomogło, to serdecznie zapraszam, najlepiej na serwer Discorda

22-05-24 19:26  Odp: Wiślany lodołamacz parowy Gardenga 1/400
aRTI01 

Na Forum:
Relacje w toku - 1

I kolejny etap :)

Gdyby ktoś chciał testowo skleić to, co już jest - to zapraszam tutaj:
https://drive.google.com/file/d/1iV-yborueV7qTKpjX7R8NPiEuIIV-vVX/view?usp=drive_link

26-05-24 09:28  Odp: Wiślany lodołamacz parowy Gardenga 1/400
aRTI01 

Na Forum:
Relacje w toku - 1

I już naprawdę blisko końca :) Zmiana kolorów po sugestiach ludzi, którzy się znaja i trochę nowych elementów :) Jeszcze szalupa i trochę drobiazgów i będzie gotowy do testów:)

30-05-24 17:20  Odp: Wiślany lodołamacz parowy Gardenga 1/400
aRTI01 

Na Forum:
Relacje w toku - 1

Uff - pierwszy pdf który zawiera chyba wszystkie elemeny potrzebne do sklejenia. Brakuje jeszcze szablonów, rzutów itd, ale to w swoim czasie :)
Lodołamacz wiślany Gardenga (1904) 1/400 - zapraszam do testów:
https://drive.google.com/drive/folders/1dwl5ibSQ09KsHscYT4ax0D0eWFjDd9Jq?usp=drive_link

Przy okazji polecam inne moje modele :)
https://drive.google.com/drive/folders/1CsDPvY4wQUMQqf86xre759vsRPcM8ct6?usp=drive_link

--

04-06-24 16:38  Odp: Wiślany lodołamacz parowy Gardenga 1/400
kolighyt 

Na Forum:
Relacje z galerią - 3
Galerie - 9

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 41

- 38

Pobrałem, pewnie kiedyś skleję :)

--
W budowie: Rolls-Royce Pattern Mk.I 1920
Projekt: Fokker DVII, Nieuport 11, Albatros CIII, SSW DIII/IV, Boeing 40B-4, Udet U-12 Flamingo

04-06-24 18:32  Odp: Wiślany lodołamacz parowy Gardenga 1/400
aRTI01 

Na Forum:
Relacje w toku - 1

Jak kiedyś to radzę pobrać najnowszą 🙂 teraz dopracowuje kadłub aby się lepiej sklejał i dorabiam rysunki elementów które będzie trzeba samemu wykonać. Relingi, olinowanie, takie rzeczy. Więc jak to kiedyś ma być później niż ten weekend to na pewno wrzucę nową wersję. Przy okazji zapraszam do wątku z relacją, są tam moje nierówne walki z tym modelem

04-06-24 19:23  Odp: Wiślany lodołamacz parowy Gardenga 1/400
aRTI01 

Na Forum:
Relacje w toku - 1

Po mału dorabiam relingi i inne takie, które w pdf'ie będą po prostu obrazkiem mającym być pomocą dla modelarza przy samodzielnym wykonywaniu tych elementów

06-06-24 14:32  Odp: Wiślany lodołamacz parowy Gardenga 1/400
aRTI01 

Na Forum:
Relacje w toku - 1

No to chyba koniec :) teraz rzuty, poskładać PDF i można zacząć robić 1/200 :)

06-06-24 15:40  Odp: Wiślany lodołamacz parowy Gardenga 1/400
stary 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 5
Galerie - 1

- 2

Interesujący statek. Vintage.
Mój ulubiony typ.

--
Ukończone
HMCS AGASSIZ
Okręt WOP
Holownik portowy
KOMINTERN ciągnik gąsienicowy
Jacht motorowy WITEK

06-06-24 15:42  Odp: Wiślany lodołamacz parowy Gardenga 1/400
aRTI01 

Na Forum:
Relacje w toku - 1

Mój również. Cywil z epoki pary i z tych niewielkich.

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 2Strony:  1  2  -> 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024