ABC PROJEKTOWANIA   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

Nauka projektowania przy wykorzystaniu różnych programów, doskonalenie technik i tricków związanych z projektowaniem modeli kartonowych. Zrób To Sam - czyli samodzielne projektowanie dodatkowych elementów. Rozwijanie siatek brył. Zmiana kolorystyki, powiększanie i zmniejszanie.

Uwaga! W tym dziale nie wpisujemy postów: "kartonowych", relacji z budowy (dopuszczalne relacje z procesu projektowania). Informacje o programach wpisujemy wyłącznie w zakresie bezpośrednio związanym z konstruowaniem modeli kartonowych.

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 49 z 50Strony:  <=  <-  46  47  48  49  50  -> 
26-01-25 20:53  Odp: [model] Nauka Rhino - efekty [PZInż-152]
Arek 

Na Forum:
Galerie - 1

Szansa jest, tylko termin realizacji nieokreślony. Zupełnie jak z twoim projektem ;)
Tak dla przypomnienia, jak to może wyglądać...
rodrus: https://www.konradus.com/forum/read.php?f=1&i=400014&t=400014&page=1

Chopin: https://www.facebook.com/photo?fbid=673462974479544&set=pcb.673464577812717&locale=be_BY

--
Pozdrawiam,
Arek

26-01-25 22:57  Odp: [model] Nauka Rhino - efekty [PZInż-152]
Chopin 

Na Forum:
Relacje z galerią - 1
Galerie - 48

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

Tak jak Arek napisał, szansa jest, tylko moce przerobowe marne. Aktualnie muszę gonić z dioramą, z Panzer IV, dla mojego dobrego kolegi. I to jest priorytet, a roboty jeszcze od groma, bo jedziemy z wszystkimi możliwymi dodatkami. A babram się z tym już od minionych wakacji (6 miesięcy!!!).

Po skończeniu surówki PZInż-152, na pewno będę chciał zrobić drugi egzemplarz malowany i z wszystkimi możliwymi detalami i uplastycznieniami. To na pewno będę to robił z ostatecznej wersji.

....tylko czas, czas, czas.

--
Pozdrawiam!
Chopin

Moje galerie. Nie chce mi się już walczyć z hostingami. Nie pasuje taki układ? Nie zaglądaj.

27-01-25 00:06  Odp: [model] Nauka Rhino - efekty [PZInż-152]
Wojciech Cięciwa   

Tu jest pokazane gdzie powinien być element 10.

Pomimo tego, że 'misiu' dał nogę nie jestem w najlepszej formie psycho-fizycznej.
Dlatego proszę o bardzo dokładne sprawdzenie tego co opublikowałem.

I spokojnie czekam na następne komentarze na temat modelu, co poprawić, co dodać, co usunąć ...

--
Zakład doświadczalny i biuro projektowe - ZAMKNIĘTE bezapelacyjnie do odwołania.

27-01-25 05:56  Odp: [model] Nauka Rhino - efekty [PZInż-152]
Arek 

Na Forum:
Galerie - 1

Nie widzę skrzyni przekładniowej i jej położenia na rysunkach montażowych. Nie mogę jej też znaleźć na arkuszach z częściami. Ale znalazłem w swoim archiwum, tylko nie wiem, czy to wersja ostateczna. https://drive.google.com/file/d/1Tk2BweS1AHzGmI4GwsN4Ahpma20xARQF/view?usp=sharing

--
Pozdrawiam,
Arek

28-01-25 09:00  Odp: [model] Nauka Rhino - efekty [PZInż-152]
Wojciech Cięciwa   

Zapewne nie była włączona.
Nie mogę się zdecydować jak powinna wyglądać skrzynia biegów...

Chyba zostawię to co zaprezentował Arek, tylko przeniosę dźwignię zmiany biegów z boku na górę skrzyni ...

--
Zakład doświadczalny i biuro projektowe - ZAMKNIĘTE bezapelacyjnie do odwołania.

28-01-25 21:12  Odp: [model] Nauka Rhino - efekty [PZInż-152]
Arek 

Na Forum:
Galerie - 1

Nie wiemy jak to wyglądało. Jak wypłyną jakieś materiały, to się poprawi. Skrzynia może być. Przeniesienie dźwigni, jak najbardziej uzasadnione ;) Te dwa elementy na tej samej osi, co część 10 to hamulce?

--
Pozdrawiam,
Arek

28-01-25 21:35  Odp: [model] Nauka Rhino - efekty [PZInż-152]
Wojciech Cięciwa   

Te okrągłe ?
Nie, to przeguby "Kardana" dzielące oś napędową, zainstalowane po tym jak zauważono odkształcanie się burt pod wpływem naprężeń kadłuba.
I powinien być jeden bliżej lewej strony kadłuba.
Dziś pewnie jeszcze rozwinę skrzynie biegów i dodam do modelu.

--

30-01-25 21:47  Odp: [model] Nauka Rhino - efekty [PZInż-152]
Arek 

Na Forum:
Galerie - 1

Czy w materiałach, jakimi dysponujesz jest gdzieś opis sterowania tym ciągnikiem?

--
Pozdrawiam,
Arek

31-01-25 10:28  Odp: [model] Nauka Rhino - efekty [PZInż-152]
Wojciech Cięciwa   

To znaczy ?
Sterowanie odbywało się analogicznie do tego jakie było stosowane w tankietkach.
Ruch kierownicy poprzez układ drążków i cięgien hamował odpowiedni bęben hamulcowy przy sprzęgle bocznym albo w późniejszym okresie ( i tu bt się wpisywał PZInż. 152) zwalniał odpowiednie sprzęgło boczne.

--

05-02-25 00:29  Odp: [model] Nauka Rhino - efekty [PZInż-152]
Wojciech Cięciwa   

Panowie, mam prośbę ...
Jak coś, to 'kopcie mnie w 4-ry litery' z pracą nad 152-ką. Bo jak jest cisza to zapał powoli opada...
Nie liczę na to, że któryś z Was zacznie powoli sklejać ten model, bo jak sami pisaliście z czasem krucho.
Ale - mniej lub bardziej - regularne naciski powinny motywować do pracy nad modelem.

--

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 49 z 50Strony:  <=  <-  46  47  48  49  50  -> 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024