Beowulf
|
Witam,
piszę z zapytaniem, ponieważ głowię się już któryś dzień, a nawet tydzień z rzędu odnośnie jednego problemu, a mianowicie wentylacje okrętowe - nie wiem z czego mogę je wykonać, krótko mówiąc chciałbym wiedzieć, cóż mogę użyć, by móc wykonać wentylację.
Model na którym chcę je wykonać jest w skali 1:300 i jest to Bismarck, tak ten Bismarck, z MM dodatkowo :)
Parę prób już wykonałem, przy użyciu:
- kuchenne sitko plastikowe (jak do cukru pudru), na większe kawałki, jak najbardziej, natomiast na małe elementy, jak 2x2mm rozpada się na części pierwsze
- sitko do herbaty, metalowe - jak znalazł, jednak również i w tym przypadku małe elementy rozłączają się na drobne elementy
Możliwe, że na dniach spróbuję połączyć je przed wycinką klejem, tak by nie uległy 'degradacji' przy ucinaniu ^^
a w międzyczasie zapytam, cóż takiego mógłbym użyć żeby wykonać takową wentylację?
Elementy fototrawione odpadają, wolę zrobić je w przez 'zamiennik' własnym zakresie lub jeśli nie dorwę odpowiedniej rzeczy, postaram się ostatecznie zrobić je po swojemu z drucików 0,2, ewentualnie odpuszczę je, czego nie chciałbym robić ^^ :)
Z góry dziękuję jeśli ktoś odpowie, a ewentualne zdjęcia prześlę wieczorem, gdy będę już w domu
Pozdrawiam serdeczenie
Post zmieniony (21-02-17 14:00)
|
|