Chopin
Na Forum: Relacje z galerią - 1 Galerie - 48
W Rupieciarni: Do poprawienia - 1
|
... Pan Wiesław Bączkowski używał komputerowych technik do nanoszenia malowania na swoje modele?
Ostatnio chłopaki śmiali się, że niektórzy malują stare mM po sklejeniu dla poprawy wyglądu, a ja to robię przed sklejeniem ;-)
Żadną tajemnicą nie jest, że przemalowuje swoje skromne zapasy modeli według dzisiejszych standardów. Łapki świerzbią, tematów co niemiara, czasu mało, ale coś tam udaje się go uszczknąć.
Dlaczego w dziale ABC...? Bo nie wiem czy nie będzie to projekt tylko do szuflady. Niestety zdrowie... ;-(
Za ten temat zabrałem się niejako zobowiązany w ramach rewanżu, za sprezentowanie mi oddawana poszukiwanego modelu. Powody są też i inne, ale to niech pozostanie już moja tajemnicą.
I tu mały quiz: jaki model wziąłem na warsztat? ;-) Gdy padnie prawidłowa odpowiedź zmienię tytuł i uzupełnię pozostałe dane. Nagroda: satysfakcja dla zwycięzcy ;-) ;-P
To co widać trzeba na razie traktować w kategoriach szkicu. Nie jestem przekonany co do poniektórych rozwiązań, a już nasuwają się wątpliwości jak rozwiązać pewne problemy w następnych etapach. Makieta silnika, dla dociekliwych, to odpowiednio obrobione zdjęcie, uzupełnione o brakujące detale.
W tym modelu będę starał się używać jak najmniej zabrudzeń, a ślady eksploatacji ograniczyć do niezbędnego minimum.
Uprzedzając nieco fakty, wyjaśniam, że postanowiłem popuścić troszkę wodze fantazji i za wzorem naszej forumowej koleżanki Katarzyny zwanej viltianus, malowanie będzie wzorowane na podstawie obrazu pewnego znanego malarza ;-) z całym dobrodziejstwem inwentarza wynikającym z tego faktu. Może to być jakąś podpowiedzią w zagadce ;-)
I to tyle na dziś.
Do następnego...
--
Pozdrawiam!
Chopin
Post zmieniony (21-03-15 12:47)
|