messer
Na Forum: Relacje w toku - 3 Relacje z galerią - 22 Galerie - 27
- 47
|
Zostałem wywołany do tablicy, więc się pochwalę. W poprzedniej edycji konkursu w Gołębiu otrzymałem nagrodę specjalną, ufundowaną przez Aeroklub Orląt w Dęblinie. Był nią voucher na ok.15 minutowy lot. Ja miałem trochę więcej szczęścia i załapałem się na kilkukrotnie dłuższy lot. Trasa przebiegała z Dęblina, poprzez Gołąb, Puławy, Końskowolę, Kurów, Garbów i Lublin do lotniska w Świdniku. Tam wykonaliśmy manewr "touch and go". Droga powrotna przebiegała nad Zalewem Zemborzyckim, Nałęczowem, Kazimierzem Dolnym i zachodnim brzegiem Wisły, gdzie mogłem zobaczyć 2 z 3 zachodnich fortów Twierdzy Dęblińskiej. Jako że pochodzę z Lubelszczyzny to ten lot był dla mnie dodatkową frajdą, bo zobaczyłem z góry wiele miejsc, które znałem do tej pory tylko z wysokości 1,8 metra. Serdecznie dziękuję organizatorom konkursu oraz Aeroklubowi Orląt za tą nagrodę, bo sprawiła mi mnóstwo przyjemności. Tym bardziej, że swój pierwszy lot w życiu odbyłem prawie 35 lat temu właśnie z dęblińskiego lotniska - wtedy była Wilga, teraz Cessna 172.
Poniżej kilka zdjęć z mojego przelotu.
Gołąb
Puławy i Zakłady Azoty
Końskowola
Kościół w Garbowie
Lublin
Lotnisko w Świdniku
Zalew Zemborzycki
Kazimierz Dolny
Fort nr VI Głusiec - fort Twierdzy Dęblińskiej
--
http://messer.cba.pl