ceva
Na Forum: Relacje w toku - 5 Relacje z galerią - 6 Galerie - 21
W Rupieciarni: Do poprawienia - 28
- 4
|
I tu jest właśnie podchwytliwie Burek pogrzebany, nawet źródła brytyjskie nie precyzują długości samolotu ze względu na rodzaj zastosowanego śmigła (3 typy) i kołpaka (4 rodzaje) i uparcie podają długość Hurricane'a Mk I, niezależnie od serii produkcyjnej, jako 31 ft 4 in czyli 9,55m.
No i?
Czy ktoś się tego spodziewał, zbliżył się do tej odpowiedzi? No niby Mucha podał długość 9,55 m, ale to moim zdaniem niestety nie wszystko, no chyba że Orkan pochwali się źródłem informacji? Jeśli ktoś trafił na wiarygodne źródło w którym długość tego samolotu jest zróżnicowana ze względu na zastosowany zespół śmigło/kołpak proszę o informację, a talon cóż...
...bez doprecyzowania odpowiedzi przez Orkana odkładam na miejsce, skąd go wziąłem, gotowy do użycia, chyba że Orkan pochwali się źródłem to będzie najbliżej do jego przechwycenia.
ps. Orkan, raczej nie Merlin I i II tylko II i III.
ps.2 Brystol, nie sądzę żeby klimat wpływał na długość Hurka, pomimo użycia drewna w jego konstrukcji bo konstrukcja kadłuba była oparta na metalowej kratownicy.
--
Sterczące kolce Pondijusa, ostre grzebienie Daktyloskopei, Trygla i latający Wieprzoryb
są niczym wobec Bestii która nas gnębi...
Nie zabijam, nie kradnę, nie wierzę.
GUZZISTI & LANCISTI
|