KARTON CAFÉ   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

Miejsce na rozmowy o rzeczach niekoniecznie związanych z modelarstwem kartonowym, tzw. "rozmowy kanapowe", ciekawostki, humor itd. Tu można się poznać lepiej i pogawędzić ze sobą.

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 53 z 54Strony:  <=  <-  50  51  52  53  54  -> 
28-06-24 10:19  Odp: KARTONOWE DINOZAURY V
Akra 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 5

- 2

Gdy mówił mi o tym więzień będący naszym fryzjerem, za kratkami plastików nie było. Swoją drogą ciekawe że elektryczny łuk łączący połówki żyletki nie uszkadzał plastiku?????

Przy okazji: ów facet, też Andrzej, miał trochę ponad 30 i już drugi wyrok za włamanie. Wyjść miał w październiku 1982.
Mówię do niego: Po dwóch wyrokach i kilku latach za kratkami chyba wreszcie dasz sobie spokój?
A on na to: Co ty! Obmyśliłem teraz taki skok, że w życiu mnie nie złapią!

Rence i nogi mi opadli...

28-06-24 14:16  Odp: KARTONOWE DINOZAURY V
Akra 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 5

- 2

Tak sobie pomyślałem, że w plastikowym kubku nie zagotuje się wody, bo najpierw do wysokiej temperatury musi nagrzać się sam kubek! A sztuczne tworzywo przy rosnącej temperaturze stopi się, zanim zagotuje się znajdująca się w nim woda.

28-06-24 14:35  Odp: KARTONOWE DINOZAURY V
Brystol 

Na Forum:
Relacje w toku - 7
Relacje z galerią - 4
Galerie - 17

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

??? ;))

Dobrodzieju, co Cie oblazło z tą grzałką ?

za dużo Dobrodziej teoretyzuje, czy "plastikowe " kubki i inne kulinarne dziadostwo z tworzywa topi sie od gorącej wody?

Na jutubie sa filmiki obejrzyj sobie Dobrodziej, abo jeszcze lepiej sam zagotuj, obojętnie czy w słoiku, wiaderku czy kubku do mycia zębów,

nie bedziesz widział żadnych łuków, błyskawic, ino małe bąbelki

a może te białe wojskowe kubki sprzed ponad 40 lat to były jakie pancerne ? ani chybi musi były.

warto poczytać też komentarze do tych filmików, niektóre to aż wstyd czytać, taki debilizm

PS
zapomniałem zakończyć, więc czynię

Dobrodzieju, z ewentualnych dalszych rozważań o prądzie zmiennym i tworzywach wycofuję sie zawczasu

--
brystol jest gupi! lalalalaala!

Spiciu, Meee..., Avia, ała, RWD-6, P-24G, U-9, Lajciu, Kolegiata, Mercedes170V, Odp-I, Odp-II, Chałupa, Wilczur, Kościół, Beczułka, Willa, Li-2, Betty, Heinkel-70

Post zmieniony (28-06-24 14:45)

28-06-24 15:18  Odp: KARTONOWE DINOZAURY V
Akra 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 5

- 2

Nieporozumienie? Tworzywo nie stopi się od gorącej wody, ale "żyletkowa grzałka" tworzy elektryczny łuk POD kubkiem, więc dopóki on nie stanie się bardzo gorący, dopóty znajdująca się w im woda nie zagotuje się!
Być może mówimy o dwóch różnych rzeczach. W więzieniu robiło to się tak:

Potrzeba:
- żyletka przełamana wzdłuż
- taboret z drewnianymi listwami odległymi od siebie o 1-1,5cm
- sporo dwużyłowego kabelka

Działanie:
- w sąsiadujące ze sobą listwy taboretu wbija się połówki żyletek
- z sufitowej lampy wykręca się żarówkę
- do dwóch biegunów w oprawce żarówki przymocowuje się po żyle kabelka
- końcówki owych kabelków wciska się przy połówkach żyletek
- na żyletkach stawia się METALOWY kubek
- włącza się "światło"
- prąd idzie z góry do żyletek, tworząc miedzy nimi elektryczny łuk
- łuk ów nagrzewa kubek,a ten z kolei przenosi ciepło na wodę

I to działało!

28-06-24 16:01  Odp: KARTONOWE DINOZAURY V
Brystol 

Na Forum:
Relacje w toku - 7
Relacje z galerią - 4
Galerie - 17

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Dobrodzieju, grzałka z opowieści Twojego fryzjera , to coś innego, nie znałem

ta z zaszczytnej niechcianej jest na filmikach jutuba, prostota i nie trzeba taboretu ani żarówki wykręcać .

o, przepraszam, na taborecie abo szafce stoi kubek

Dobrodzieju , masz racje to nieporozumienie, do kurde bolka, obejrzyj se filmiki -grzałka z żyletki- i "Zrób se sam " herbatke abo kafke

--

Spiciu, Meee..., Avia, ała, RWD-6, P-24G, U-9, Lajciu, Kolegiata, Mercedes170V, Odp-I, Odp-II, Chałupa, Wilczur, Kościół, Beczułka, Willa, Li-2, Betty, Heinkel-70

28-06-24 16:34  Odp: KARTONOWE DINOZAURY V
Krakus 

Na Forum:
Galerie - 9

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Ja tez odbywałem zaszczytną, ale nie chcianą i też gotowalismy wodę na cherbatę marki ,, Madras ,, ele używaliśmy grzałki zrobionej z dwóch żyletek, tak aby nie stykały się z sobą i nie było problemów, ale nie wiem w jakim naczyniu, myślę, że to było obojętne.
Musielismy uważać, gdyż to wszystko działo się na radiostacji samochodowej, podłączonej i będącej na nasluchu.
Gdyby rąbnęły w sieci bezpieczniki, to radiostacja przestałaby działać a wtedy afera i areszt murowane.

--
Pozdrawiam.
Andrzej K.

Post zmieniony (28-06-24 16:42)

28-06-24 16:57  Odp: KARTONOWE DINOZAURY V
Brystol 

Na Forum:
Relacje w toku - 7
Relacje z galerią - 4
Galerie - 17

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Krakus, no właśnie taka, mnie capneli na dwa lata, nie dostałem z firmy ostatniego odroczenia i jako stary dziad , 25 lat, i w kamasze,
na 80kilogramową frotere wrzucali mnie 18-latkowie.
Ale w mojej fali był jeszcze starszy pechowiec, 26-lat, tego z litości zrobili pisarzem.

--

28-06-24 17:36  Odp: KARTONOWE DINOZAURY V
Krakus 

Na Forum:
Galerie - 9

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

To ja byłem lepszy, bo w kamasze wsadzili mnie, gdy nie miałem jeszcze 20 lat a froterkę też pamiętam i jeżdziłem na niej, a najlepszą fuchą to było jechać kibel.

28-06-24 20:47  Odp: KARTONOWE DINOZAURY V
Akra 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 5

- 2

No widzisz Brystol, jak to warto się edukować... Gdybyś wtedy umiał czytać i pisać, też zostałbyś w wojsku pisarzem!

29-06-24 07:38  Odp: KARTONOWE DINOZAURY V
Krakus 

Na Forum:
Galerie - 9

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

...a wtedy,.. miał możliwość pokazania 18-latkom gdzie jest ich miejsce w szeregu... czyli...słuzby na kompanii, a to była najgorsza służba w wojsku.
Dla mnie najlepsza była warta, jako uzupełnienie kompanii wartowniczej, wtedy żaden generał by mi nie podskoczył, zaraz leżałby na glebie...

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 53 z 54Strony:  <=  <-  50  51  52  53  54  -> 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024