mkovv
Na Forum: Relacje w toku - 1
|
Bardzo ciekawe propozycje. Szebeka nie odpowiada mi ze względu na wiosła, jakoś wolę same żagle :-) Cutty Sark wygląda ładnie (wznowienie MM 2004), ale czy jest na tyle łatwiejszy, żeby zamienić zamiast HMS Victory - moja Wiktoria to wydanie z Małego Modelarza za 30 zł, więc jest zbliżona cenowo :-)
Jeśli chodzi o starsze wydania możecie mi powiedzieć czy czas się z nimi obchodzi łagodnie? ;-)
Grzegorzu pozwól, że na koniec zacytuje:
"Kup HMS Victory z Małego Modelarza ostatnie wydanie 4-5-6/2012. Koszt jakieś 25PLN,wielkość modelu po sklejeniu jakieś 50cm. Zalety tani,poprawione wydanie, dobra i przejrzysta instrukcja dobre rysunki.Zrób kopie szkieletu ,poszycia i zacznij, nie wyjdzie nic nie szodzi masz orginał spróbuj znowu."
P.S. Mówiąc, że przerwę budowę modelu nie miałem na myśli wyrzucanie go do śmieci, tylko nabycie odpowiedniego doświadczenia i powrót do modelu w późniejszym terminie - chociaż z drugiej strony zrobić tyle i przed najciekawszym odłożyć :-(
Na dzień dzisiejszy to najbardziej obawiam się, że poszycie dna mi nie wyjdzie i pozostaną szpary. Bez przerwy przeglądam relacje z budowy jak i gotowe poradniki, tak, żebym wiedział co chcę z modelem zrobić jak już zacznę.
--
Jeszcze nie wiem, ciągle szukam...
|