KARTON CAFÉ   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

Miejsce na rozmowy o rzeczach niekoniecznie związanych z modelarstwem kartonowym, tzw. "rozmowy kanapowe", ciekawostki, humor itd. Tu można się poznać lepiej i pogawędzić ze sobą.

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 82 z 83Strony:  <=  <-  79  80  81  82  83  -> 
13-09-24 18:04  Odp: TOM 3 Opowieści bardzo ciekawych, ciekawych i takich sobie :-)
Akra 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 5

- 2

żółtodziobie: na stronie 1 są linki do poprzednich tomów, oraz do spisu wszystkich Opowieści....

,

W wydawnictwie KSIĘŻY MŁYN możesz kupić tę książkę za 37,43:
https://www.km.com.pl/wyszukiwarka,szukamy,Statki%20i%20okr%C4%99ty,4,0,0,0,0.html

Książka w twardej oprawie, tyle że ze względu na wymagania wydawcy każda z 39 Opowieści jest skrócona w stosunku do wersji opublikowanej na Konradusie, również ilość zdjęć została zredukowana, a ponadto są czarno-białe.

--

19-09-24 10:11  Odp: TOM 3 Opowieści bardzo ciekawych, ciekawych i takich sobie :-)
Żółtodziób 

Na Forum:
Relacje w toku - 5
Relacje z galerią - 1

dzięki.
Niestety jak sam wiesz w pierwszym wirtualnym tomie nie ma już zdjęć ( w drugim nie sprawdzałem).
Gdyby książka zawierała pełne wersje, z pewnością bym kupił

--
pozdro
Wojtek
...może i lepię powoli, ale za to beznadziejnie....
Ja każdy model potrafię schrzanić, a jaka jest twoja super-moc ?
-------------------------------------------------------------------------------------
W lepieniu: Luxtorpeda , Cerkiew , Bussard , Alkett , America
Polepione : Kaplica M.B.Śnieżnej

19-09-24 10:21  Odp: TOM 3 Opowieści bardzo ciekawych, ciekawych i takich sobie :-)
Wojciech Cięciwa   

@Akra czy masz gdzieś zebrane zdjęcia te które do tej pory publikowałeś w "Opowieściach.." ?
Jeśli tak, to czy mógłbym prosić o udostępnienie aby opowieści byłe pełne ?

--
Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie.
Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę.
I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego.

Reinhold Niebuhr

Konradusowy serwer Discorda

Na desce kreślarskiej:
(Za)dużo projektów ...

19-09-24 10:39  Odp: TOM 3 Opowieści bardzo ciekawych, ciekawych i takich sobie :-)
Akra 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 5

- 2

Nie zapisywałem w komputerze zdjęć z kolejnych Opowieści, zresztą było ile WIELE TYSIĘCY!.
Ale przecież na każdą z Opowieści - począwszy od numeru 1 - można wejść, i zobaczyć wszystkie zdjęcia, które przecież nie zniknęły.

Przy okazji: w przyszłym tygodniu zacznę pisać kolejną, dosyć nietypową w samym zamyśle, ale interesującą, jak sądzę. O okrętach.

20-09-24 09:28  Odp: TOM 3 Opowieści bardzo ciekawych, ciekawych i takich sobie :-)
Akra 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 5

- 2

żółtodziób: Właśnie wszedłem na tom 1 a potem 2, i ZDJĘCIA SĄ! Nie wiem dlaczego ty ich nie widzisz. Wojtku, a ty je widzisz?

22-09-24 15:56  Odp: TOM 3 Opowieści bardzo ciekawych, ciekawych i takich sobie :-)
Wojciech Cięciwa   

Przepraszam, teraz dopiero zobaczyłem pytanie ...
Tak zdjęcia w samych opowieściach widzę, nie widzę natomiast tego co publikowałeś we wpisach 'uzupełniających' ...

Zastanawiałem się też nad tym, czy dla własnego użytku nie zrobić sobie z Twoich postów 'stron' formaty B5 i jakoś ich nie zebrać - tak jak Ty to opisywałeś na forum.
Nie przejmując się kosztami druku, układem itp.
Po prostu wejść na konkretną opowieść i zrobić "Ctrl-P" do pliku pdf

--
Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie.
Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę.
I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego.

Reinhold Niebuhr

Konradusowy serwer Discorda

Na desce kreślarskiej:
(Za)dużo projektów ...

22-09-24 18:40  Odp: TOM 3 Opowieści bardzo ciekawych, ciekawych i takich sobie :-)
Akra 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 5

- 2

"nie widzę natomiast tego co publikowałeś we wpisach 'uzupełniających'"
Co masz na myśli?

Ja mam wszystkie Opowieści zebrane w komputerze, w Wordzie. Ponadto konsekwentnie drukowałem na A4 teksty i zdjęcia, i mam teraz Opowieści oprawione w ponad 80 tomach.
Oprawa jest prosta, widać na zdjęciu: od spodu jest mocna kartonowa kartka, potem Opowieści, na to przezroczysta mocna folia, i wszystko wciśnięte w specjalną podłużną klamrę. Te trzy elementy można dostać w papierniczych, ale raczej w takich, które oferują materiały biurowe.

Tak to wygląda za mgłą :-)

Jeśli chcesz, możesz zrobić eksperyment. Daj mi swoje namiary – najlepiej mejlowe ale w razie czego telefon – a ja poinformuję na jaki adres masz wysłać pendrive o JAK NAJWIĘKSZEJ POJEMNOŚCI, żeby jak najwięcej Opowieści się na nim zmieściło. Pamiętaj że całość to tysiące stron tekstów z ilością zdjęć także idących w tysiące.

--

15-10-24 10:04  Odp: TOM 3 Opowieści bardzo ciekawych, ciekawych i takich sobie :-)
Akra 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 5

- 2

UWAGA UWAGA UWAGA

Zaczęło się :-)

wejdżcie na You Tube
https://www.youtube.com/watch?v=kTUtikanm5M

a potem na
https://www.youtube.com/watch?v=Nhugci2lUos&t=11s

i jeśli nie chcecie przegapić kolejnych odcinków, kliknijcie Subskrypcję :-)))))

--

Post zmieniony (15-10-24 12:16)

16-10-24 21:25  Odp: TOM 3 Opowieści bardzo ciekawych, ciekawych i takich sobie :-)
Krys 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Galerie - 41

I to jest to. Dzięki.

--
KARTONOWY TUR
Zrobione: BTR 60 PB, PTS, ZU 23-2, Bofors wz.36 plot, C2P, Pz.Kpfw I Ausf F, H 13 C Sioux, Grecka Cerkiew, TKS, Kfz 14 Adler, Aerosanie RF-8,Bofors wz.36 37mm ppanz., drezyna TK, drezyna R, wz.29, wz.34,Putiłówka,Aerosanie NKL-16/42,Starachowicka
W budowie: Su 76

17-10-24 07:56  Odp: TOM 3 Opowieści bardzo ciekawych, ciekawych i takich sobie :-)
Akra 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 5

- 2

Trwają intensywne prace nad zlikwidowaniem zamglenia obrazu, wynikającego ze zbyt dużego powiększenia zdjęć, które niestety były osiągalne tylko w malutkim formacie.
Kiedy to zostanie rozwiązane, kolejne historie będą ukazywały się w stosunkowo krótkich odstępach czasu.

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 82 z 83Strony:  <=  <-  79  80  81  82  83  -> 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024