Akra
Na Forum: Relacje w toku - 2 Relacje z galerią - 5
- 2
|
stary: PO CO? Skrócona wersja pytania „Po co to zrobiono?” Po co ta zupełnie bezsensowna sztuczka ze sterowcem? Jaki to miało sens?
(Pytanie "po co to zrobiono" oznacza pytanie o cel, powód lub motywację za danym działaniem. Innymi słowy, chcemy wiedzieć dlaczego coś zostało zrobione).
*
ZUPEŁNIE NIE WOJSKOWE POCZUCIE HUMORU

1967. USA, JEDNOSTKA REKRUTACYJNA MARYNARKI WOJENNEJ
Rekrut Anderson prosi o wolne, ponieważ:
Moja żona planuje zajście w ciążę podczas tego weekendu i oczywiście chciałbym tam być, gdy to się zdarzy.
A na samym dole po lewej jest „ptaszek” w rubryce APPROVED (ZATWIERDZONE)!!!
DŁUGOWIECZNE MUSTANGI
Dominikańskie Siły Powietrzne (Fuerza Aérea Dominicana, FAD) od 1948 aż do 1984 roku (!!!), eksploatowały myśliwce P-51 Mustang. Otrzymały one różne modele P-51, w tym P-51B, C i D oraz kilka modeli P-51A.

Flota Mustangów FAD została wzmocniona w 1952 roku o 44 F-51D zakupione od Szwecji. Mustangi były na wyposażeniu jednej eskadry myśliwców (Escuadron Caza Ramfis) i były używane podczas wojny domowej w 1965 roku. Niektóre zostały zmodernizowane przez Cavalier Aircraft Corporation, a inne w ramach amerykańskiego programu „Peace Hawk”.

Mustangi pozostały jedynymi myśliwcami FAD na pierwszej linii po wycofaniu De Havilland Vampire (odrzutowców!!!).
*
Jedzie atrakcyjna młoda matka autobusem i wiezie na kolanach niemowlaka. Obok niej siedzi facet. Dziecko popłakuje, więc matka postanawia go nakarmić. Dziecko jednak odwraca się od piersi. Matka namawia go:
- No weź cycusia, bo mama odda temu panu...
Dzieciak znów się odwraca, więc matka znów go namawia... I tak w kółko. W końcu facet nie wytrzymuje:
- Decyduj się g.wniarzu, bo ja już trzy przystanki za daleko przejechałem!
--
|