Wojciech Cięciwa
|
Dzień dobry.
Poszukuję osoby która ma powyższy smartfon i jest mi w stanie udzielić kilku porad...
- Jak podpiąć smartfona do komputera ?
Proszę nie piszcie, że kablem :\ sprawdzałem ich chyba ze 6 albo i 7 włączając w to ten który przyszedł z telefonem.
Żadnej reakcji, to znaczy źle mówię, telefon mnie informuje, że zaczyna się ładować (na każdym kablu) i na tym się kończy.
Ten sam komputer i te same kable ale inny =smartfon (Samsung Galaxy Xcover 4S) na każdym kablu jest rozpoznawalny i widziany jako urządzenie.
- Jak odblokować dostęp do dysków sieciowych?
Jest aplikacja (jedna z kilku) która w wersji na Galaxy pozwala zapisać kopię danych na:
- - Google Drive
- - Microsoft One Drive
- - Docker
- - lokalnie w pliku na telefonie.
Zapisuje i odczytuje poprawnie.
Ta sama aplikacje (co do wersji) zainstalowana na Oppo widzi tylko Microsoft One Drive ale (!!!) co ciekawe pozwala tylko zapisać na nim dane (poprawnie bo z Samsunga mogę je odczytać i zaimportować. Pozostałe możliwości zapisu 'zniknęły"
Podobnie sprawa wygląda z kilkoma innymi aplikacjami. Albo zupełnie nie potrafią się 'dogadać' albo nie wspierają wymiany danych.
I tu mam pytanie do Braci Modelarskiej, może ktoś ma taki telefon i może mnie poratować garścią uwag na temat użycia tego telefonu?
Za wszelkie uwagi będę wdzięczny.
Dlaczego wybrałem akurat Oppo?
Powiedziano mi i przeczytałem w kilku miejscach, że to jeden z bardziej pancernych telefonów 'nowej' generacji...
Ale teraz zaczynam się bać tej 'pancerności'...
--
Zakład doświadczalny i biuro projektowe - ZAMKNIĘTE bezapelacyjnie do odwołania.
Post zmieniony (18-03-25 23:46)
|
|