KARTON CAFÉ   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

Miejsce na rozmowy o rzeczach niekoniecznie związanych z modelarstwem kartonowym, tzw. "rozmowy kanapowe", ciekawostki, humor itd. Tu można się poznać lepiej i pogawędzić ze sobą.

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 5 z 6Strony:  <=  <-  2  3  4  5  6  -> 
20-01-25 21:54  Odp: Malowany, ale dno w standardzie, abo standard, ino dno malowane.
Jaroslav 

Na Forum:
Relacje w toku - 8
Relacje z galerią - 3
Galerie - 10

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

Rafał, mnie Twoje argumenty przekonują a nawet nie tyle przekonują co od zawsze jestem ZA. To jednak obracamy się tu w sferze "Karton Cafe" które w założeniu miało być swoistym "Hyde park 'iem" gdzie wolnoć Tomku... Dopóki się od wujów przez duże "Ch" nie wyzywamy... Ja tu naprawdę nie widzę powodów do interwencji, ot gadajo se chopy po swojemu ale żodyn żadnego nie obraża!
@GrzechuO trochę się jednak zagalopowałeś w ocenie.... To nie Twitter byś się bawił w psychologa którym nie jesteś...
Ja w domu dbam o słownictwo moich dzieci ale co przyniosą ze szkoły to na to nie mam wpływu... Mogę jedynie tłumaczyć że to nie jest wcale fajne i uczyć je, kiedy takie wyrażenia mają sens, a np: W chwili zagrożenia mają! I są ważne w życiu człowieka. Rzecz w tym by ich używać kiedy trzeba a nie jak popadnie...

--
GG 6801515

20-01-25 22:17  Odp: Malowany, ale dno w standardzie, abo standard, ino dno malowane.
Rafael 
moderator

Na Forum:
Relacje w toku - 6
Relacje z galerią - 12
Galerie - 6

- 2

Jarek, ale w edytowanym przeze mnie poście był właśnie taki "wuj", co prawda przez małe "ch" i w formie przymiotnikowej, ale był. I w sumie o to mi chodzi... Co zaś do Cafe, to fakt, ma to być miejsce o dyskusji o wszystkim innym niż to, co w działach tematycznych, ale nie pamiętam, aby w tym dziale przestał działać kiedykolwiek regulamin. Sam rozumiesz, że jako moderator, to ja nie mogę inaczej ;)

--
Pozdrowienia
Rafael
LSM member ;)

Dobry modelarz sklei model każdego, nawet najgorszego projektanta.
Dobry projektant zaprojektuje model który sklei każdy, nawet najgorszy modelarz.
Kat

20-01-25 22:31  Odp: Malowany, ale dno w standardzie, abo standard, ino dno malowane.
Brystol 

Na Forum:
Relacje w toku - 3
Relacje z galerią - 6
Galerie - 25

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Moderator R. napisał:

:---i przy kobietach. Tak zostałem wychowany--

a Panie w Salonie Fryzjerskim twierdzą jednogłośnie, i klientki i fryzjerki,

że jak chłop nie pierdzi, mięchem nie rzuca i mu nogi nie śmierdzą, to tak jakby chłopa w domu nie było !

no to tera to już nic nie wiem, komu tu wierzyć i co robić

PS

Moderator R. napisał również, że skargi dostaje.

no to może właśnie tym skarżypytom dać po bananie

--
brystol jest gupi! lalalalaala!

Spiciu, Meee..., Avia, ała, RWD-6, P-24G, U-9, Lajciu, Kolegiata, Mercedes170V, Odp-I, Odp-II, Chałupa, Wilczur, Kościół, Beczułka, Willa, Li-2, Betty, Heinkel-70, Junkers G38
Barkasa, Pudło, Dornier X, Dornier Wal, Zegar,Zero, Przyczepa, Kommissbrot, Messerschmitt

20-01-25 22:39  Odp: Malowany, ale dno w standardzie, abo standard, ino dno malowane.
Jaroslav 

Na Forum:
Relacje w toku - 8
Relacje z galerią - 3
Galerie - 10

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

Rozumiem i nie zazdroszczę tej niewdzięcznej roli... Dlatego ja od siebie postaram się uszanować Twój spokój ale też nie będę protestował gdy innym się wymsknie słowo czy dwa gdyż w moim mniemaniu od tego jest ten dział, zresztą na Konradusowych zlotach u Misiów też potrafiliśmy zawsze rozmawiać merytorycznie i nikt nikogo nie obrażał, nikt się nie czuł obrażony a słownictwo panowało jak to w karczmie...I cytując Miksera: "Niech to trwaaa... :D"

Pozdr

--
GG 6801515

20-01-25 23:28  Odp: Malowany, ale dno w standardzie, abo standard, ino dno malowane.
Rafael 
moderator

Na Forum:
Relacje w toku - 6
Relacje z galerią - 12
Galerie - 6

- 2

Co było w Misiu i na Zlocie, to tam zostaje ;) A Mikser to ma jeszcze ten swój aparacik? ;)

--
Pozdrowienia
Rafael
LSM member ;)

Dobry modelarz sklei model każdego, nawet najgorszego projektanta.
Dobry projektant zaprojektuje model który sklei każdy, nawet najgorszy modelarz.
Kat

21-01-25 01:54  Odp: Malowany, ale dno w standardzie, abo standard, ino dno malowane.
GrzechuO   

@Jaroslav: Nie napinaj się, proszę.
To co napisałem, to nie był personalny przytyk, a uwaga natury ogólnej - fakt, że trochę niezręcznie wyszło, bo użyłem cytatów "z Ciebie".

--
Pozdrówka

GrzechuO

21-01-25 09:54  Odp: Malowany, ale dno w standardzie, abo standard, ino dno malowane.
Lukee 

Słuchajcie - mieliśmy się napinać na siebie o standardowe standardy lub nawet standarty a nie o wulgaryzmy. Ja osobiście też jak poprzednicy uważam by nie nadużywać wulgaryzmów w życiu codziennym a zwłaszcza w miejscach publicznych ale w ogóle nie poczułem się urażony Ryszardowym "..ujem" - w końcu takie miało być założenie tego wątku.
Moderator zrobił co do niego należało i basta. Niepotrzebnie nawet się tłumaczył bo wywołało to dodatkową dyskusję (chociaż i nie na temat to chyba Brystol może być zadowolony - w końcu o to mu chodziło nie? ;-) )
A Moderator powinien raczej zbanować mój wpis a nie wyraz Ryszarda - w końcu ja obraziłem wszystkich tutaj bezpośrednio wyzywając ich od głupków prawda? ;-) Dlaczego mój wpis został potraktowany (zgodnie zresztą z moim założeniem) jako żart a Ryszardowe słówko już nie?
Z drugiej strony można zastanowić się w ogóle nad sensem cenzurowania słów powszechnie uznanych jako wulgarne na tym forum czy w konkretnych wątkach jak tutaj, bo z jednej strony akceptujemy używanie takich słów w miejscach publicznych kiedy mają podkreślić nastrój, a wręcz nawet traktujemy je z uwielbieniem (jak w piosenkach czy kinematografii - kino to chyba miejsce publiczne, nie?) a z drugiej cenzurujemy bo tak mówi regulamin. Trochę hipokryzją mi zawiewa... Te Zloty i Misie czy jak tam zwał to w piwnicy prywatnej czy jakichś miejscach publicznych? ;-) I czy tam przypadkiem nieletni się nie pokazują?
Ale pal licho. Może należałoby przed takimi wątkami wstawić tablicę ostrzegawczą? Np: "W tym wątku używany jest język powszechnie uważany za wulgarny. Wchodzisz mając skończone 18 lat na własną odpowiedzialność" :-D I po sprawie... A my się możemy dalej bawić...

21-01-25 10:19  Odp: Malowany, ale dno w standardzie, abo standard, ino dno malowane.
yak   

Wulgaryzmy malowane, abo w standardzie, ino wy*gwiazdkowane :-)

21-01-25 15:30  Odp: Malowany, ale dno w standardzie, abo standard, ino dno malowane.
97 

Na Forum:
Galerie - 3

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

a co tu się niestandardowo w standardzie niestandardowym standardzie ustandaryzowanym odwala 👀

--
----------------------------------------------------------------------------
o tu choszm ... o takie
F4 Phantom II A10 Thunderbotl II Mirage 2000D

21-01-25 15:44  Odp: Malowany, ale dno w standardzie, abo standard, ino dno malowane.
Akra 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 5

- 2

Dyskusja odeszła od tematu tak daleko, że jej podtrzymywanie nie ma chyba już sensu?

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 5 z 6Strony:  <=  <-  2  3  4  5  6  -> 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024