KARTON CAFÉ   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

Miejsce na rozmowy o rzeczach niekoniecznie związanych z modelarstwem kartonowym, tzw. "rozmowy kanapowe", ciekawostki, humor itd. Tu można się poznać lepiej i pogawędzić ze sobą.

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 2 z 3Strony:  <-  1  2  3  -> 
10-03-24 16:49  Odp: [Temat] Mały Modelarz - zawsze budzi emocje
rpt.model     

No właśnie tam . coś czuję że nieprędko zobaczymy relację u nas.

10-03-24 19:27  Odp: [Temat] Mały Modelarz - zawsze budzi emocje
Wojciech Cięciwa   

Ten 'Cant' jest faktycznie tak zdetalizowany, czy ten człowiek uzupełniał jego detale?

--
Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie.
Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę.
I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego.

Reinhold Niebuhr

Konradusowy serwer Discorda

10-03-24 20:01  Odp: [Temat] Mały Modelarz - zawsze budzi emocje
Brystol 

Na Forum:
Relacje w toku - 7
Relacje z galerią - 4
Galerie - 17

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Tylko pasy na fotelach, ściągnął jakieś skądś z internetu i wydrukował sobie i km-y w kopułce na kadłubie jako gotowce

--
brystol jest gupi! lalalalaala!

Spiciu, Meee..., Avia, ała, RWD-6, P-24G, U-9, Lajciu, Kolegiata, Mercedes170V, Odp-I, Odp-II, Chałupa, Wilczur, Kościół, Beczułka, Willa, Li-2, Betty, Heinkel-70

Post zmieniony (10-03-24 20:03)

10-03-24 21:07  Odp: [Temat] Mały Modelarz - zawsze budzi emocje
rpt.model     

Tak Panie Wojtku, ten Cant jest tak zacnie detalizowany, i rzeczywiście srebrzysty.
Tak sobie z netu ściągnął że aż "pseudo"piraty" za free dostępne u Jana Kołodzieja, z tego co zdążyłem się przyjrzeć to toćka w toćkę.
Rzeczywiście obejrzałem sobie rysunki w swoim egzemplarzu Canta i tam pasów nie ma .
Jak wspomniał sam autor taki standard lekko plus.

--

Post zmieniony (10-03-24 21:08)

10-03-24 21:43  Odp: [Temat] Mały Modelarz - zawsze budzi emocje
piotter 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 11
Galerie - 21

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 4

Ciekawe spostrzeżenie że emocji coraz mniej i są one innej natury - od bezwzględnej sympatii przeszły do obojętności postawy "płacę więc wymagam".
Nie potępiam tego, odbieram raczej jako znak czasów.

A Mały Modelarz zawsze będzie budził emocje.
Zwłaszcza u tych "starszych starowinek" do jakich się wkrótce będę zaliczał. ;)

--
Tyle pięknych samolotów do sklejenia...

30-08-24 00:58  Odp: [Temat] Mały Modelarz - zawsze budzi emocje
MVS_Works   

Cześć, osobiście uważam że za tymi niezdrowymi emocjami jakie towarzyszą pojawieniu się wątków z nowościami/zapowiedziami tego co ma być wydane na łamach Małego Modelarza odpowiada podejście samej redakcji. Co prawda nie znam obecnego jej składu ale znając instytucję jaką jest LOK wnioskuję że w jej składzie znajdują się te same osoby które od lat piastują poszczególne stanowiska w redakcji zatem są to osoby wypalone zawodowo które podejmują decyzje które bardziej szkodzą niż przynoszą jakiś pożytek. Dla wielu mały modelarz jest kultowym czasopismem na którym się wychowali i jeśli to kultowie dla wielu wydawnictwo obiera jakąś dziwną drogą to nic dziwnego że wielu zaczyna dostawać białej gorączki. Szczególnie tyczy się to zapowiedzi następnych modeli które ostatnimi czasy są bez pokrycia, a przynajmniej z Z.506 tak było czy obecnie z Vittorio Veneto, zaś w zamian dostajemy szereg tematów zastępczych jak kolejne inkarnacje Miga-29, P.11c, Essexa czy A-10 które nie różnią się od poprzednich wydań. Według mnie jest to działanie na szkodę wydawnictwa bowiem z kultowej niegdyś marki MM staje się niczym innym jak żywym trupem sztucznie utrzymywanym przy życiu. Zapytacie pewnie co według mnie należało by zrobić aby zmienić ten stan rzeczy? Ano definitywnie zakończyć istnienie MM'a! Myslę że przy obecnym stanie będzie to najlepsze z możliwych rozwiązań.

30-08-24 15:31  Odp: [Temat] Mały Modelarz - zawsze budzi emocje
Jaroslav 

Na Forum:
Relacje w toku - 8
Relacje z galerią - 3
Galerie - 10

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

Dokładnie... Stary, zasiedziały beton bez pomysłów i ambicji... należało by rzeczywiście zamknąć redakcję albo wymienić całą załogę na młodych ludzi z ambicjami... Nawet to by jednak nie pomogło bez wsparcia finansowego z centrali LOK ..

--
GG 6801515

30-08-24 16:38  Odp: [Temat] Mały Modelarz - zawsze budzi emocje
Akra 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 5

- 2

"Ano definitywnie zakończyć istnienie MM'a!"

Obawiam się że ani ty ani Jaroslav nie macie nic do powiedzenia w tej sprawie:-)

30-08-24 19:02  Odp: [Temat] Mały Modelarz - zawsze budzi emocje
Brystol 

Na Forum:
Relacje w toku - 7
Relacje z galerią - 4
Galerie - 17

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Czy po srowidzie wznowiono wydawanie "Modelarza" ?

Ma ktoś jakieś wieści, czy mi coś umkło i jest wydawany.

--
brystol jest gupi! lalalalaala!

Spiciu, Meee..., Avia, ała, RWD-6, P-24G, U-9, Lajciu, Kolegiata, Mercedes170V, Odp-I, Odp-II, Chałupa, Wilczur, Kościół, Beczułka, Willa, Li-2, Betty, Heinkel-70

30-08-24 20:51  Odp: [Temat] Mały Modelarz - zawsze budzi emocje
Jaroslav 

Na Forum:
Relacje w toku - 8
Relacje z galerią - 3
Galerie - 10

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

@ Akra, a czy ja gdziekolwiek stwierdziłem że moje zdanie ma jakąkolwiek moc sprawczą? No nie... więc po co ten komentarz?
Jeżeli Tobie odpowiada dokładanie się w podatkach na comiesięczne pensje bandy bezużytecznych "redaktorów", którzy mają Cię we dupie, mają we dupie 50 lat tradycji i całe środowisko noo to twoja sprawa ale się potem nie dziw że zamiast ciekawych modeli oferują odgrzewane kotlety z kilkuletnim opóźnieniem.... Chyba nie tędy droga prawda?
Chyba że wolisz, by na wzór zabetonowanych "prezesów" ROD lepiej uznać, że po co w tym grzebać... Niech sobie są... W końcu tyle dekad już tam siedzą, to niech se siedzą...
Tylko że efektem jest obecna chujnia właśnie...

--
GG 6801515

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 2 z 3Strony:  <-  1  2  3  -> 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024