KARTON CAFÉ   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

Miejsce na rozmowy o rzeczach niekoniecznie związanych z modelarstwem kartonowym, tzw. "rozmowy kanapowe", ciekawostki, humor itd. Tu można się poznać lepiej i pogawędzić ze sobą.

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 4 z 7Strony:  <=  <-  2  3  4  5  6  ->  => 
08-01-24 11:03  Odp: Nasze Forum
El Comandante 
moderator

Na Forum:
Relacje z galerią - 6
Galerie - 12

Brystol, jeszcze cosik. Sprawdziłem Twoje posty, zdjęcia masz zlinkowane bez SSL, czyli "http://www.brystol94.com/w5.jpg". Niestety, dzisiejsze przeglądarki wymuszają SSL na stronach które są zabezpieczone. Do niedawna konradus.com działał bez SSL i wtedy zdjęcia się ładowały. Teraz niestety nie będą się ładować bez certyfikatu. Możesz na swoim hostingu zainstalować darmowy certyfikat SSL poprzez https://letsencrypt.org/.

--
>> El Comandante - dla znajomych Renia <<
GEKOn

08-01-24 11:47  Odp: Nasze Forum
Brystol 

Na Forum:
Relacje w toku - 8
Relacje z galerią - 4
Galerie - 20

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Dziękuję za poradę, aktywowałem ten certyfikat-nie musiałem ściągać
Papierodzila już mie chciała dziabnąć, że znikła z telewizji

--
brystol jest gupi! lalalalaala!

Spiciu, Meee..., Avia, ała, RWD-6, P-24G, U-9, Lajciu, Kolegiata, Mercedes170V, Odp-I, Odp-II, Chałupa, Wilczur, Kościół, Beczułka, Willa, Li-2, Betty, Heinkel-70, Junkers G38
Barkasa, Pudło

08-01-24 12:43  Odp: Nasze Forum
TLB 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Galerie - 3

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 13

- 3

Ale to nie moja wina, że nie działa fotosik, w sensie nie można wykupić abonamentu. Przez pierwszy tydzień każdego miesiaca wszystkie zdjęcia są dostępne. Przerzucanie tych zdjęć na dysk Google lub inny portal do linkowania zdjęć i potem wrzucenie ich na forum to robota na kilka dobrych dni, gdy nie ma się żadnych obowiązków.

--
Feci quod potui faciant meliora potentes...

09-01-24 10:00  Odp: Nasze Forum
Varran 

Na Forum:
Relacje w toku - 3
Galerie - 7

Tak jak każda robota porządkowa, ale zrobi się teraz raz i będzie spokój. Polecam te wszystkie dysku w chmurze są rewelacyjne, ja używam ONEDRIVE, efekt jest też taki że zdjęcie które już podlinkowales na forum, masz w chmurze i na dysku, możesz więc przedytowac je na dysku lokalnym, samo się zsynchronizuje i zaktualizuje na forum - jedyny warunek to nie zmieniać nazwy zdjęcia i nie przenosić między folderami, tylko edytować w programie graficznym.

--
Pozdrawiam ;)

W budowie:
Barka HMCS LCI (L) 125 |
HMS Abercrombie | Jeremiah O'Brien
Gotowe:
Artilleriefährprahm typu D3 | USS PGM-17 | USS PC-553 | K-335 GIEPARD | K-670 Skat | ORP ORZEŁ III | 705 Lira (Alfa)

09-01-24 21:30  Odp: Nasze Forum
TLB 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Galerie - 3

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 13

- 3

Zacząłem używać dysku google, najpierw zmniejszam zdjęcie w programie i dwa zdjęcia różnej wielkości wrzucam. trochę jest z tym roboty. Z chęcią używałbym OneDrive, ale nie bardzo wiem jak. Krok po kroku wytłumaczysz?

--

09-01-24 21:35  Odp: Nasze Forum
konradus 
satrapa ;>

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

TLB napisał:
> Z chęcią używałbym OneDrive, ale nie bardzo wiem jak. Krok po
> kroku wytłumaczysz?

[Instrukcja] ONEDRIVE - wstawianie zdjęć na forum

pozdr,
k.

09-01-24 21:56  Odp: Nasze Forum
TLB 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Galerie - 3

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 13

- 3

tak, jak wiem. Ale mam jakby inna wersję i nie ma tych opcji

--

09-01-24 22:27  Odp: Nasze Forum
Varran 

Na Forum:
Relacje w toku - 3
Galerie - 7

hmm, nie wiem jaka moze byc inna wersja. to jest jedna strona, udostepniasz uzywajac strony internetowej onedrive.

napisz cos wiecej podaj jakis screen najlepiej w tamtym watku z instrukcja wstawiania zdjec z onedrive

--
Pozdrawiam ;)

W budowie:
Barka HMCS LCI (L) 125 |
Gotowe:
Artilleriefährprahm typu D3 | USS PGM-17 | USS PC-553 | K-335 GIEPARD | K-670 Skat | ORP ORZEŁ III | 705 Lira (Alfa)

10-01-24 22:35  Odp: Nasze Forum
TLB 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Galerie - 3

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 13

- 3

Już wrzuciłem.

--

11-01-24 07:26  Odp: Nasze Forum
Varran 

Na Forum:
Relacje w toku - 3
Galerie - 7

TLB wydaje mi się ze ogarnąłem i dodałem do tamtego wątku instrukcji wstawiania zdjęć na OneDrive - element którego brakowało w pierwotnej instrukcji - sprawdź i daj znać.

--
Pozdrawiam ;)

W budowie:
Barka HMCS LCI (L) 125 |
Gotowe:

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 4 z 7Strony:  <=  <-  2  3  4  5  6  ->  => 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024