KARTON CAFÉ   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

Miejsce na rozmowy o rzeczach niekoniecznie związanych z modelarstwem kartonowym, tzw. "rozmowy kanapowe", ciekawostki, humor itd. Tu można się poznać lepiej i pogawędzić ze sobą.

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 2 z 7Strony:  <-  1  2  3  4  5  ->  => 
03-01-24 10:29  Odp: Nasze Forum
MPaweł 

Na Forum:
Relacje z galerią - 1
Galerie - 6

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

- 1

Problem jest taki, że działa często bardzo wolno i nie można wejść w użytkownika i obejrzeć jego galerie... Zapewne są i inne problemy

03-01-24 10:52  Odp: Nasze Forum
Ryszard 

Na Forum:
Relacje w toku - 21
Relacje z galerią - 1
Galerie - 34

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 20

- 9

Kto jak kto, ale może wreszcie Moderatorzy by się tym problem z Forum zajęli ?

Post zmieniony (03-01-24 10:54)

04-01-24 07:40  Odp: Nasze Forum
Demon 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 50
Galerie - 15

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 3

Ryszardzie, takie pytanie mi się nasuwa...w zasadzie to kolega pytał. Skąd pomysł, że moderatorzy się na tym znają? Czy bycie moderatorem jest tożsame z byciem programistą i ogarniania baz danych? Tak gwoli ciekawości, skoro wielokrotnie o tym pisałeś, kładąc szczególny nacisk, że użytkownicy forum to nie tylko goście, ale jest ono również "ich", to rozumiem, że gdyby była konieczność opłacenia zewnętrznego specjalisty, po rynkowych stawkach, aby naprawić forum to partycypowałbyś w takich kosztach? Może to przyspieszyłoby nieco rozwiązywanie problemu? Bo w tej chwili powyższe posty wskazują jedynie postawę roszczeniową znaną z Internetu: "dej mnie bo mam horom curkę, mnie sięnależy".

--
-------------------------------------------------------------
VW´s don´t drop oil. They just mark their spot
VW nie kapią olejem. One znaczą swój teren.

04-01-24 08:19  Odp: Nasze Forum
Sebastian W. 

Na Forum:
Galerie - 5

Osobiście, chętnie się dołożę do takiej zbiórki, niech tylko właściciel forum postawi sprawę jasno i przedstawi plan naprawy, ewentualnie kosztorys. Myślę, że większość "wychowanych tutaj" zrobi tak samo.

04-01-24 09:43  Odp: Nasze Forum
Ryszard 

Na Forum:
Relacje w toku - 21
Relacje z galerią - 1
Galerie - 34

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 20

- 9

Demon -
Tak, jestem skłonny partycypować w kosztach naprawy a nawet (gdyby była taka konieczność) opłacać ewentualne "składkowe" za działalność Forum.
"Skąd pomysł, że moderatorzy się na tym znają? Czy bycie moderatorem jest tożsame z byciem programistą i ogarniania baz danych? "
To nie żaden pomysł, nie wiem czy się znają czy nie znają ale...na moje poprzednie wpisy reagowali uwagami w tym tłumacząc brak działalności Administratora więc uważam (być może jestem w błędzie), że mają z nim kontakt.
Stały użytkownik Forum "Mucha" napisał:
"...Nasze forum jest największą składnicą:
1 - relacji
2 - wiedzy
3 - techniki
4 - ludzi
5 - galerii
6 - talentów"
i dlatego należy zrobić wszystko by Forum istniało w pełni sprawne.

04-01-24 10:27  Odp: Nasze Forum
Varran 

Na Forum:
Relacje w toku - 3
Galerie - 7

parę lat temu było jakieś pospolite ruszenie w sprawie zmiany jakiejś biblioteki czy wersji jakiegoś silnika na którym stoi forum, zagrożenie było takie że forum zniknie - i wtedy tez z tego co kojarzę mnóstwo osób ujawniło się jako znających się na sprawach informatycznych i chyba pomogli? Wtedy wyszedł jakiś kwas ze współpracy admina i tych pomagających technicznych? czy jednak to sam admin to naprawiał?

ps. tak nawiasem od tamtej pory przestały działać niektóre funkcjonalności na forum m.in. linki otwierające czyjeś wszystkie galerie albo wszystkie relacje spod avatara.

ps2. jednorazowa wplata byłaby ok, myślę ze sporo osób się zgłosi i faktycznie cos wpłaci - ale może lepiej pójść w https://patronite.pl? cos w rodzaju cyklicznych wpłat nawet minimalnych 5zł - 10zł miesięcznie na koszt utrzymania forum, sam wspieram jedno radio wplata 10zł miesięcznie i tego się nie czuje w domowym budzecie. w tym przypadku wydaje mi się ze znalazłoby się tez parę firm/wydawnictw które również coś by mogły odpalić i to pewnie większą sumkę raz na miesiąc, tym bardziej ze to da się chyba odpisywać od podatku.

--
Pozdrawiam ;)

W budowie:
Barka HMCS LCI (L) 125 |
HMS Abercrombie | Jeremiah O'Brien
Gotowe:
Artilleriefährprahm typu D3 | USS PGM-17 | USS PC-553 | K-335 GIEPARD | K-670 Skat | ORP ORZEŁ III | 705 Lira (Alfa)

04-01-24 10:57  Odp: Nasze Forum
Ryszard 

Na Forum:
Relacje w toku - 21
Relacje z galerią - 1
Galerie - 34

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 20

- 9

Cała ta nasza dyskusja o Forum nic nie wniesie jak i wcześniej nie odniosła żadnego efektu !
Brak jest jakiegokolwiek odzewu ze strony Administratora.
Już kiedy powiedziałem sobie "chłopie daj spokój nie kop się z koniem " ale... o ja naiwny, sądziłem, że może, jednak coś się ruszy... !
Ciemność widzę !

04-01-24 16:49  Odp: Nasze Forum
Cieciek   

No bo Pan wielce zapracowany Administrator nie ma czasu. Od pięciu lat nie znalazł nawet minutki, żeby napisać choć jednego posta z wyjaśnieniem. Pięć lat to niewiele wszakże, więc ja mu się nie dziwię. Praca, życie, rodzina, rozumiem. Może jakbyśmy dali mu całe półwiecze, to coś tam zrobi, ale nie tak szybko.
Poza tym od komunikacji ma modków, którzy bronią jego nieobecności stwierdzeniem, że jak się nie podoba, to wyp...
Ani pan wielce zapracowany Administrator, ani jego modki nie rozumieją, że bez aktorów i widowni to miejsce będzie tylko pustym gmachem. A jednych i drugich ciągle ubywa.
Generalnie miałbym to w dupie, ale, jak to ujął pan Mucha, Konradus to bardzo bogata baza zawierająca tysiące relacji, galerii i zdjęć modeli. Szkoda to utracić...

04-01-24 20:43  Odp: Nasze Forum
konradus 
satrapa ;>

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

cdn

k.

04-01-24 20:59  Odp: Nasze Forum
Jaroslav 

Na Forum:
Relacje w toku - 8
Relacje z galerią - 3
Galerie - 10

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

Konrad, jak już się objawiłeś to może napisz otwarcie co się dzieje, w czym problem i w czym ewentualnie możemy pomóc... Tylko odezwij się czasem jak dawniej... Będzie trzeba to pomożemy, będzie trzeba to się zrzucimy ;) W końcu szkoda by te wspólne 20 lat zaprzepaścić...
Noo i fajnie jak byś choć raz w roku odpisał na głupiego sms'a...
Pozdr.

--
GG 6801515

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 2 z 7Strony:  <-  1  2  3  4  5  ->  => 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024