Art
Na Forum: Relacje w toku - 4 Relacje z galerią - 5 Galerie - 27
- 8
|
Witajcie.
Pewnej pięknej majowej soboty obecnego roku, wybrałem się do Muzeum Lotnictwa w Krakowie.
Przywiozłem wspomnienia o jednym tylko samolocie, który mnie totalnie zauroczył, i którego model Wam obecnie prezentuję. Po prostu musiałem go wziąć w ręce i obok siebie mieć, a właśnie nadeszła wakacyjna przerwa od Bismarcka.
Opracowanie z Małego Modelarza nr 3/2006 autorstwa Romana Staszałka. Model dobrze opracowany, sklejało się go bardzo przyjemnie i może trwałoby to nieco krócej (od czerwca do września 2012 r.), gdybym nie zadał sobie trudu wykonania „oddzielonych” lotek i klap oraz krawędzi natarcia skrzydeł oraz wnęk podwozia i innych drobiazgów. Wnętrze kabiny i dysze wylotowe „zapożyczyłem” z posiadanego opracowania Hala (ksero) podobnie jak na podstawce – imitację pasa startowego.
Zapraszam do galerii.

Prezentowany model zdobył pierwsze miejsce w klasie S3 podczas XII Ogólnopolskiego Konkursu Modeli Kartonowych w Przeciszowie (28-30.09.2012 r.) i wygrał z kilkoma innymi opracowaniami pewnego znanego wydawnictwa ze Stegny.

Do zobaczenia w relacji z budowy pancernika Bismarck, choć powiem szczerze, że bardzo ciągnie mnie do „pocięcia” większego brata MiG'a, tj. SU-27, również z MM.
Jak będzie, obaczym.
--
W budowie: Pancernik Borodino; Wodnosamolot PBY CATALINA; Czołg MERKAVA Mk II;
Zbudowane ostatnio: STS Lwów;
Zapraszam do: http://art-modele.pl/
|