Majkel 91
Na Forum: Relacje z galerią - 4 Galerie - 28
- 15
|
Model klejony na przełomie czerwca i lipca 2012.
Jest to pierwszy model zaprojektowany na 1 wręgę który skleiłem. Ze względu na swoje wymiary sprawił mi trochę problemów (przede wszystkim skrzydła, co niestety widać). Model jest bardzo efektowny i duży (ponad 45 cm rozpiętości)

Na poniższych zdjęciach widać, że model "trochę" nie trzyma symetrii:

Jeśli chodzi o "bananowy" kadłub, to wina leży raczej po stronie wycinanki, a dokładniej mówiąc w drugim segmencie przed kabiną z którym miałem WIELKIE problemy. Jak widać podwozie też mi się trochę rozjechało
Za to krzywe stateczniki to już mój babol. Wynikło to złej technologii klejenia, otóż skleiłem ogon ze statecznikami, a dopiero następnie dokleiłem całość do kadłuba. Już tak nie kleje, jak to mówią człowiek uczy się na błędach :-)
Reszta zdjęć:

Jestem raczej zadowolony z wykonania, choć posiada wiele niedoskonałości. Modelu nie polecam początkującym, gdyż praktycznie nie ma opisu budowy i sama wycinanka jest wymagająca.
Na koniec dodam że jest to drugi model po odkryciu tego forum. Wskazówki na temat techniki okazały się bardzo pomocne i pomogły mi skleić ten model :-)
Niestety "klejone" rok wcześniej V-1 i Natter nie miały tyle szczęścia :-(
--
Pozdrawiam! Michał
Łódzka Sjesta Modelarska
Fw-190F, Hien,MiG-21MF, Trident II, Zero, PZL-50A, Saturn V, Jak-1000, PWS-A, SBLim-2
671 RTM, USS Sturgeon, 670, ORP "Orzeł" III, 971 B, 971 M, USS North Dakota, Walrus,USS Skipjack
Schleswig- Holstein 406mm, Wrocław Ratusz,
|