Sławomir Bloch
Na Forum: Relacje z galerią - 1 Galerie - 78
- 28
|
Witam Kolegów!
To już ostatnia galeria modelu z MM jaki wykonałem ponad 15 lat temu, który przetrwał do czasów obecnych. Trochę statystyki więc nie zaszkodzi. Jestem o rok starszy od Jubilata czyli MM a w modelarstwo zacząłem się bawić między 11 a 12 rokiem życia czyli około 5 klasy "podstawówki" i to hobby zostało mi do dziś.
Przedstawiłem Wam tutaj 23 modele (a w zasadzie 25 bo samochodów pancernych było 3 w jednym numerze) z czego 16 (a w zasadzie 18) wozów pancernych, 3 samoloty, 3 okręty i 1 rakietę.
Kilkanaście MM leży w moim domowym archiwum ale chyba jako wartość antykwaryczna bo duża część z nich ukazała się już lepiej opracowanych w innych Wydawnictwach.
Kilka modeli broni pancernej jak:Putiłow-Garford, T-70, SU-76, R-35, Crusader II, wykonałem samodzielnie na podstawie planów jakie pojawiały sie w Polsce zanim ktoś z wybitnych Autorów przerobił je na wycinankę MM więc tych galerii tu nie pokazuję.
Tak jak już pisałem zamieszczając przy ostatnim prezentowanym samolocie czy okręcie zachowane okładki MM tych modeli, które zniszczyłem lub (co było rzadziej) uległy zębom czasu wiele mojej pracy świadomie obróciłem w popiół.
Mam nadzieję, że uda mi się jeszcze zamieścić zdjęcia zdjęć z takiej pirotechniczno-modelarsko-fotograficznej sesji w przypadku kilku modeli.
A oto i temat ostatniej Galerii -model 2 Ka-Mi ("Kamisha") wykonany w malowaniu i oznakowaniu sił desantowych japońskiej marynarki wojennej z okresu walk o Saipan w archipelagu Marianów w czerwcu 1944 r. (jak na okładce MM widocznej na pierwszej fotce)
, , , , , ,
, , , , , ,
, , , , , ,
Post zmieniony (31-08-14 09:27)
|