STATKI I OKRĘTY   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

Tematyka szkutnicza, marynistyczna, okręty, statki, historia, dokumentacja, linki do ciekawych stron itp...

Uwaga! W tym dziale NIE WPISUJEMY postow "kartonowych".

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 1 
18-02-25 16:45  S/s Olza
Dziadek-Tadek 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 1
Galerie - 1

Poszukuję zdjęć modelu Olzy wystawionego w Muzeum Morskim w Gdańsku. Gdyby ktoś z Koleżeństwa takowe posiadał i chciał udostępnić, byłbym wdzięczny. Dłubię coś przy modelu Olzy wydanym przez WIR ale są spore rozbieżności pomiędzy tymi dwoma modelami. Jedyne znane mi zdjęcie modelu Olzy z MM jest na Wikipedii.

--
Co by tu jeszcze ... skleić panowie?

19-02-25 21:46  Odp: S/s Olza
Ryszard 

Na Forum:
Relacje w toku - 22
Relacje z galerią - 1
Galerie - 34

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 20

- 9

Dopiero w kwietniu się wybieram do MM w Gdańsku i wtedy mogę porobić zdjęcia ale to pewnie musztarda po obiedzie :-)

20-02-25 08:50  Odp: S/s Olza
Dziadek-Tadek 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 1
Galerie - 1

Ryszard, dziękuję bardzo za te zdjęcia, już widzę, że mi pomogą.
Pozdrawiam!
Tadeusz

--

21-02-25 12:58  Odp: S/s Olza
Cypis2012   

A próbowałeś skontaktować się z MM , jest tam kilka pomocnych osób.

albo możesz wejść na stronę MM i wykorzystać narzędzie Street View lub Matterport , trochę trzeba się nachodzić wirtualnie , ale na pewno znajdziesz gablotę z tym modelem (mi zajęło to około 10 minut).

Matterport jest lepszy bo kieruje cię do odpowiedniego pomieszczenia , więc łatwiej namierzyć ekspozycję z okrętami i statkami Polski przedwojennej.
poszukaj , Matterport i Tour Highlight 92
https://my.matterport.com/show/?m=StDio4TpRVx

Darek

--

Post zmieniony (21-02-25 13:03)

21-02-25 15:50  Odp: S/s Olza
Dziadek-Tadek 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 1
Galerie - 1

Dzięki Darek, wchodziłem, oglądałem ale nie mogłem na tyle powiększyć z każdej interesującej mnie aby było to przydatne. A o kontakcie z MM pomyślę.
Pozdrawiam!

--

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 1Strony:  1 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024