STATKI I OKRĘTY   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

Tematyka szkutnicza, marynistyczna, okręty, statki, historia, dokumentacja, linki do ciekawych stron itp...

Uwaga! W tym dziale NIE WPISUJEMY postow "kartonowych".

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 2Strony:  1  2  -> 
24-06-07 19:37  [Szukam] Jacht OPTY
bolo-ok 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Galerie - 1

- 4

Mam prośbę, stałem się szczęśliwym posiadaczem MM 12/71 z jachtem L. Teligi "OPTY". Niestety niemało za niego zapłaciłem, tak więc pomijając to że plany są niesamowicie trudne do zdobycia, to zwyczajnie nie stać mnie na zapłacenie takiej sumy z jaką się pojawiaja na aukcjach. Jako że, co jest chyba oczywiste, nie zamierzam pociąć mojego białego kruka, a chciałbym go przeskalowac o około 100 % to wydaje mi się, że bez planów nie ujadę, dlatego prośba, jeśli ktoś ma takie plany i może mi przesłac skany bedę niewymownie wdzięczny, w necie nie można praktycznie nic znaleźć na ten temat, żadnych bardziej szczegółowych info czy rysunków, opracowanie MM też nie wydaje się idealne, dlatego jeśli możecie, pomóżcie

--
człowiek uczy się przez całe życie a i tak głupi umiera

24-06-07 20:06  Re: [Prośba o plany] Jacht OPTY
Czesiek 

Na Forum:
Galerie - 1

Mam Plany modelarskie (nr 33 z 1969 r.) jachtu "Opty". Nawet kiedyś wykonałem jego model (ale to było już tak dawno, że chyba nieprawda). Plany są opracowane na arkuszach A1. Jeżeli poczekasz to przeskanuję je na skanerze rolkowym i wyślę tobie w formacie np. tiff. Odezwę się jak będę przygotowany do wysyłki.
Pozdrawiam:
- Czesiek -
Ps.: Opisy i zdjęcia "z epoki" są w formacie A4 to mogę je zeskanować już teraz. Wystarczy jak podasz swój adres mailowy.

24-06-07 20:15  Re: [Prośba o plany] Jacht OPTY
bolo-ok 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Galerie - 1

- 4

Czesiek dzięki, będę niwymownie zobowiązany, adres mailowy bolo-ok@o2.pl, z góry dziękuję i czekam z niecierpliwością :-)

--

24-06-07 20:48  Re: [Prośba o plany] Jacht OPTY
Michał 

Czesiu, mogłym przyłączyć się do prośby??Mam w planach OPTY a skoro już skanujesz, naprawdę nie zginą i zapewne będą również dla mnie dużą pomocą.... Moj adres: azazel1@interia.pl .Zdjęcia w formacie A4 również się przydadzą, ja dysponuję tylko książką Samotny REJS Opty oraz Małym Modelarzem w/w....Pozdrawiam

Post zmieniony (24-06-07 20:51)

24-06-07 21:26  Re: [Prośba o plany] Jacht OPTY
Czesiek 

Na Forum:
Galerie - 1

Pierwsze maile już poszły! A niebawem: nasz Ulubiony Ciąg Dalszy! :-)

24-06-07 23:35  Re: [Prośba o plany] Jacht OPTY
Michał 

Do mnie juz doszło.... Dziekuje pięknie i czekam na więcej:)
P.S. Druga część również...

Post zmieniony (24-06-07 23:37)

25-06-07 07:31  Re: [Prośba o plany] Jacht OPTY
bolo-ok 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Galerie - 1

- 4

Dotarł do mnie plan rejsu i zdjęcie, aha, michał jak chcesz mogę ci podesłać skany MM, mogą też być pomocne przy pracy

--

25-06-07 21:26  Re: [Prośba o plany] Jacht OPTY
ArturN   

Poszukajcie w RC przegladzie modelarskim byl artykul jak Jacek Bieda z Rzeszowa budowal opty do klasy NSS i tam tez byly plany

--
Szkutnicze RC

26-06-07 12:17  Re: [Prośba o plany] Jacht OPTY
Michał 

Bolo-ok.... dziekuje, ale wszystko mam. Plany od Czesia wszystkie doszły. DZIEKUJE PIEKNIE:) Teraz na urlop.... jak ja bez tego forum wytrzymam przez trzy tygodnie...:/
Pozdrawiam

27-06-07 12:29  Re: [Prośba o plany] Jacht OPTY
bolo-ok 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Galerie - 1

- 4

Dzięki, wszystkie trzy części doszły, wobec tego niezadługo zacznamy chyba pracę :-)

--

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 2Strony:  1  2  -> 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024