Sławomir Bloch
Na Forum: Relacje z galerią - 1 Galerie - 78
- 28
|
Witam ponownie Kolegów!
Dziś miałem okazję "poszperać" w swoim domowym modelarskim archiwum i znaleźć strony tytułowe wykonanych przez siebie i prezentowanych tu modeli więc szybko na balkonie pstryknąłem te ostatnie w każdej galerii fotki i dołączyłem do prezentowanych.
Jak zobaczyłem ile mam starych okładek już niestety bez odpowiednika trójwymiarowego w gablotach to aż mi się łza w oku zakręciła, że mogłem być taki bezmyślny i nie szanować efektów własnej pracy. Cóż, błędy młodości....
Jeśli mi wolno to przestrzegam wszystkich Kolegów przed świadomym niszczeniem swoich dzieł, bez względu na to, jakie nam się w tej chwili wydają. Zrobione lepiej lub gorzej ale zawsze to kawał poświęconego czasu i własnej roboty, na którą kiedyś z przyjemnością i sentymentem chciałoby się popatrzeć.
Przepraszam za tą nostalgiczną refleksję i przechodzę do meritum.
Model ten także nie należał do trudnych w klejeniu, ze względu na proste kształty kadłuba i stożka wieży. Wykonując go posiłkowałem się monografią TBiU nr 12. Najwięcej problemów oczywiście sprawiły gąsienice, w które pomiędzy dwa paski wklejało się szpilki, no i układ bieżny. Zostawiłem sobie nawet jego wręgi tego modelu a do srodka wkleiłem przekalkowane bo planowałem zrobić na tej podstawie transporter opancerzony Topaz (to samo podwozie). Model posiada oprócz normalnie obracanej wieży ruchomy falochron.
, , , , , ,
, , , , , ,
, , , , , ,
Post zmieniony (29-08-14 21:55)
|