Sławomir Bloch
Na Forum: Relacje z galerią - 1 Galerie - 80
- 28
|
Witam Kolegów!
Zanim zrobię zdjęcia wcześniejszych "zabytków" tzn modeli z roczników 1969-1972 przedstawiam następny czołg, który jak mi się wtedy udało zakupiłem w dwóch egzemplarzach. Miałem wówczas 17 lat więc szybciutko przemieszczałem się na rowerze od kiosku do kiosku. Model sprawił mi trudność ze względu na kształt wieży, ale że na wcześniejszym modelu Rudego T-34/85 totalnie wyleczyłem sie z klejenia w standardzie więc szpachla i papier ścierny i..... jakoś poszło. Kolejnym problemem były gąsienice, których nie chciałem kleić z pasków ale, że to był podstawowy sprzęt pancerny w LWP więc dostępnych dokładniejszych materiałów nie było prawie żadnych. Budując go korzystałem ze zdjęć z poligonów zamieszczanych w ŻP i innych publikacji. Na tym podwoziu z drugiego egzemplarza zaprojektowałem wieżę i wykonałem samobieżne działo przeciwlotnicze ZSU-57-2.
Z tego modelu nie zachowałem pierwszej strony, ponieważ nie podobał mi się tylko sylwetkowy zarys pojazdu na okładce MM zamiast ładniejszych jak we wcześniejszych Małych Modelarzach różnych rysunków. Dlatego też w prezentowanych modelach będę zamieszczał pierwsze strony MM (te, które zachowały mi się) a tutaj zamieszczam ostatnią stronę z rysunkiem zestawieniowym.
, , , , , , ,
, , , , , , ,
Post zmieniony (29-08-14 16:01)
|