Sławomir Bloch
Na Forum: Relacje z galerią - 1 Galerie - 78
- 28
|
Witam Kolegów!
Trochę zaburzę swoją kolejność wstawiania, ale jeszcze nie zdążyłem zrobić zdjęć innych, wcześniejszych modeli.
Za tym modelem gdy się tylko ukazał zjeździłem na rowerze większość kiosków "Ruchu" w moim rodzinnym Zgierzu, a gdy udało mi się go dostać to zakupiłem 2 egzemplarze. Był to pierwszy "zachodni" czołg jaki się ukazał w MM więc po "34" i "BT" był dla mnie rarytasem.
Zabrałem się praktycznie w niecały tydzień po zakupie do roboty i powstał ten "staruszek". Kleiło mi się go bardzo dobrze na tyle, że będąc wtedy jeszcze pod wrażeniem filmu "Czterej pancerni i pies" oraz zrealizowanej z olbrzymim rozmachem i dbałością oraz wiernością dużą jak na owe czasy o szczegóły radzieckiej kilku częściowej epopei wojennej przedstawiającej m.in. bitwę na Łuku Kurskim; drugi egzemplarz postanowiłem "przerobić" na "Tygrysa" (kanciasta, pudełkowata wieża i kadłub świetnie się do tego nadawały + osłony gąsienic) co mi się wówczas w ogólnym kształcie nawet nieźle udało. Niestety ten przerobiony "Tygrys" został spalony podczas jakiejś sesji zdjęciowej. :-(
, , , , , ,
, , , , , ,
, , , , ,
Post zmieniony (29-08-14 21:30)
|