FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 1 
07-08-25 17:01  [G] Model Kombajnu Kzb-3a Vistula (na bazie GPM)
Orzeł 

Na Forum:
Galerie - 2

Dzień Dobry. Zacznę nietypowo, gdyż jestem nowy na forum i nie wiem czy wszystko dobrze robię, aby umieścić galerię. Liczę że bardziej doświadczeni forumowicze pomogą mi jeśli coś będzie nie tak.

Więc kilka słów o mnie i o modelu którego zdjęcia tu publikuję. Jestem modelarzem już 8 lat, od kilku lat z kolei sklejam modele o tematyce rolniczej. Kilka miesięcy temu postanowiłem skleić model naszego polskiego kombajnu produkowanego w Płockiej Fabryce Maszyn Żniwnych. Chodzi dokładnie o kombajn Kzb-3a Vistula (wersja z workownicą). Jako, że nie ma gotowej wycinanki tego typu Vistuli posiłkowałem się modelem firmy GPM i dodałem własne modyfikacje na podstawie wymiarów, zdjęć, rysunków i prospektów. Model ukończyłem na dniach.

linki do zdjęć z Postimages.

Pozdrawiam Serdecznie.

--

07-08-25 18:25  Odp: Model Kombajnu Kzb-3a Vistula
Orzeł 

Na Forum:
Galerie - 2

Mam nadzieję, że zdjęcia będą teraz widoczne. Zachęcam do pisania komentarzy.

--

07-08-25 18:34  Odp: Model Kombajnu Kzb-3a Vistula
wasia 

Na Forum:
Galerie - 32

Na forum wklej linki "miniatura na forum", które otrzymałeś po wgraniu zdjęć. Wtedy w wątku pojawią się aktywne miniaturki z odnośnikiem do zdjęcia na Postimages.

--
_ _ _ _ _ _ _
Halifax, Su-37, Su-35, Su-27, Black Widow, MiG-29M, MiG-29A, Mustang, SZD-22 Mucha, Iskra bis DF, Su-27 Fly Model, Su-30MKI, Su-30MK, LIM-2, SBLim-2Art , Su-30MK2, MiG-21PFM, Su-27S, Iskra R

07-08-25 19:42  Odp: Model Kombajnu Kzb-3a Vistula
Orzeł 

Na Forum:
Galerie - 2

Dziękuję za odpowiedź. Jak dokładnie to zrobić ? O które linki chodzi ?

07-08-25 19:59  Odp: Model Kombajnu Kzb-3a Vistula
StuGu 
moderator

Na Forum:
Relacje w toku - 3
Relacje z galerią - 14

Grupa: GEKO

Cześć,

Po pierwsze - witamy na forum.
Po drugie - do testów mamy specjalny dział - tam warto poćwiczyć - nic tak nie uczy jak własne próby:-) - https://www.konradus.com/forum/list.php?f=15
Po trzecie - na przykładzie pierwszego zdjęcia/linku, który podałeś:

1. To, co podałeś - https://postimg.cc/Yh5Pnyt5 (ODNOŚNIK) - nie pokaże Ci zdjęcia ani miniaturki na forum - możesz to wykorzystać jako link wprowadzając ten link w nawiasy skośne/trójkątne - https://postimg.cc/Yh5Pnyt5
2. Aby wyświetlić pełny obrazek na forum, wybierasz drugi od góry (BEZPOŚREDNI ODNOŚNIK) - https://i.postimg.cc/BnbGvdkn/1.jpg. Aby on zadziałał jako zdjęcie w pełnym formacie na forum, musisz go umieścić między "" oraz ""

Ale uważaj, aby takie zdjęcie nie "rozsadziło" forum - jeśli wstawisz zdjęcie 4000x2000 pikseli, to zdjęcia będą ogromne i mało komfortowe będzie ich oglądanie, nie mówiąc o rozwaleniu struktury forum:-)

3. Druga możliwość to wstawienie miniaturek (MINIATURA NA FORUM):

- to forma najprostsza, bo nie musisz ingerować w sam link, a tylko je kopiujesz. Ta metoda ma tę wadę, że aby zobaczyć zdjęcie, trzeba kliknąć w miniaturkę i przejść na portal postimages.cc, czego niektórzy nie lubią.

Tak, jak napisałem - poćwicz w dziale TESTY i potem popraw swoje linki do zdjęć.

Rada dodatkowa - kadruj lepiej zdjęcia, bo widać, ze model na to zasługuje. Za dużo niepotrzebnego tła, które notabene najlepiej, jak jest jednolite.

A na koniec - jeśli wstawiasz galerię, oznacz ją w tytule jako [G] lub [Galeria] (analogiczne relację - [R] lub [Relacja])

Powodzenia

--
StuGu

Relacja w toku - Charron-Nakaszidze / MAFFEI WLs typ Bd

Relacja/galeria - StuG Ausf. F / ChTZ-16 / FAI-M / T-50 / T-37A Modelik / Pz.Inż. 130 / T-38 / Ha-Go / T-37A Orlik / L6/40 / 7TP Dwuwieżowy

07-08-25 21:00  Odp: Model Kombajnu Kzb-3a Vistula
Orzeł 

Na Forum:
Galerie - 2

Dzień Dobry. Dziękuję za odpowiedź, ale jak dokładnie stworzyć te miniaturki na forum ? Bo przecież wkleiłem linki z Postimages w poprzednich wiadomościach i miniaturki nie powstały. Poprosiłbym o jaśniejsze wyjaśnienie. Z góry dziękuję za wyrozumiałość.

07-08-25 21:38  Odp: Model Kombajnu Kzb-3a Vistula
StuGu 
moderator

Na Forum:
Relacje w toku - 3
Relacje z galerią - 14

Grupa: GEKO

Skup się:-)

Jak masz zdjęcie na postimages - https://postimg.cc/Yh5Pnyt5 to nie kopiujesz linku z pola adresu, tylko nad zdjęciem masz klawisz "UDOSTĘPNIJ". Rozwinie się Menu, gdzie masz różne linki do różnych zastosowań. Kopiujesz link z pola MINIATURA NA FORUM i wstawiasz.

--
StuGu

Relacja w toku - Charron-Nakaszidze / MAFFEI WLs typ Bd

Relacja/galeria - StuG Ausf. F / ChTZ-16 / FAI-M / T-50 / T-37A Modelik / Pz.Inż. 130 / T-38 / Ha-Go / T-37A Orlik / L6/40 / 7TP Dwuwieżowy

08-08-25 09:15  Odp: Model Kombajnu Kzb-3a Vistula
Jaroslav 

Na Forum:
Relacje w toku - 8
Relacje z galerią - 3
Galerie - 10

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

A ja nadal nie wiem czy to docelowo relacja czy galeria będzie...Temat jest niszowy i arcyciekawy bo to nasza, polska myśl techniczna👍 więc prawdę mówiąc liczył bym na relację z budowy, nawet jeśli już model masz skończony to taka retrospekcja była by ogromnie przydatna dla innych...
Galerię zrobić po taniości to i małpę można nauczyć a relacja choćby i opisowa, zawsze stanowi ogromną wartość dla naszego forum i źródło wiedzy dla potencjalnych naśladowców ;)
Jak już się zdecydujesz to wróć do pierwszego wpisu i wyedytuj nazwę tematu dodając z przodu: [R] lub [G] albo nawet [R-G] 👍

--
GG 6801515

Post zmieniony (08-08-25 09:19)

08-08-25 10:24  Odp: [G] Model Kombajnu Kzb-3a Vistula (na bazie GPM)
Ryszard 

Na Forum:
Relacje w toku - 25
Relacje z galerią - 1
Galerie - 34

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 20

- 9

Maszyny rolnicze to nie są bohaterki mojego modelarskiego romansu ale Twoje wykonanie jest wspaniałe !
Gratulacje i pozdrawiam,
Ryszard

08-08-25 12:01  Odp: [G] Model Kombajnu Kzb-3a Vistula (na bazie GPM)
Orzeł 

Na Forum:
Galerie - 2

Dziękuję za komentarze. Stworzyłem nową galerię i dodałem nowe zdjęcia jak radził jeden z forumowiczów.

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 1Strony:  1 

Ten wątek został zamknięty 

© konradus 2001-2024