FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 9 z 11Strony:  <=  <-  7  8  9  10  11  ->  => 
06-07-25 20:19  Odp: [R] Mój drugi model kartonowy pancernik Vitorio Venetto od MM
tomciopaluch 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Galerie - 1

No ok ale ja tak patrze wyobrażnią, a czy jak przykleje burte do pokładu to czy od wewnętrznej strony jak się patrzy to czy nie wyjdzie biały karton burty?? tzn. Krótko mówiąc czy burte od strony niezadrukowanej(białej) trzeba zaretuszować? Tak że białe nie było widać po przyklejeniu do pokładu.

---

Przyznam się szczerze że dopiero teraz zaczynam się bać aby dziury się nie porobiły jak zaczne przyklejać burty. Bo poszycie to była prawie bułka z masłem. Teraz będą problemy prawdziwe. Bo wszystko mam na styk, chociaż tak może powinno być?

--
Pozdrawiam

Tomasz

Ukończone modele:

Me-109 Trop

Post zmieniony (06-07-25 20:29)

06-07-25 20:32  Odp: [R] Mój drugi model kartonowy pancernik Vitorio Venetto od MM
tomciopaluch 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Galerie - 1

Ale dobra może za bardzo kombinuje. Po prostu będe próbował.

--
Pozdrawiam

Tomasz

Ukończone modele:

Me-109 Trop

Post zmieniony (06-07-25 20:32)

06-07-25 21:49  Odp: [R] Mój drugi model kartonowy pancernik Vitorio Venetto od MM
Ryszard 

Na Forum:
Relacje w toku - 25
Relacje z galerią - 2
Galerie - 34

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 20

- 9

https://kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=19741

06-07-25 21:55  Odp: [R] Mój drugi model kartonowy pancernik Vitorio Venetto od MM
tomciopaluch 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Galerie - 1

Dzięki za link, a model pięknie wykonany.

--
Pozdrawiam

Tomasz

Ukończone modele:

Me-109 Trop

06-07-25 22:57  Odp: [R] Mój drugi model kartonowy pancernik Vitorio Venetto od MM
Zeus12345   

Witam
ja właśnie podałem link do relacji na yutube w 1 poście .

pisałem też żeby odpuścić ten model bo jest dla zawansowanych modelarzy i modelarstwo kartonowe to nie formuła F1 .

odłożyć ten model a zacząć coś łatwego dla początkujących
Pozdrawiam

--

Post zmieniony (07-07-25 18:38)

07-07-25 05:38  Odp: [R] Mój drugi model kartonowy pancernik Vitorio Venetto od MM
tomciopaluch 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Galerie - 1

A co ma bałagan na biurku do klejenia modeli? Mnie się lepiej myśli i pracuje jak właśnie mam bałagan. To tak jak w tym powiedzeniu "co ma piernik do wiatraka" ? Załóż własną relacje i dziel się ze światem swoim hobby. Bo to że masz 5 rozgrzebanych modeli to piszesz już któryś raz.

--
Pozdrawiam

Tomasz

Ukończone modele:

Me-109 Trop

Post zmieniony (07-07-25 06:28)

07-07-25 05:52  Odp: [R] Mój drugi model kartonowy pancernik Vitorio Venetto od MM
tomciopaluch 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Galerie - 1

Załóż własną relacje z budowy modelu.

--
Pozdrawiam

Tomasz

Ukończone modele:

Me-109 Trop

Post zmieniony (07-07-25 06:13)

07-07-25 08:28  Odp: [R] Mój drugi model kartonowy pancernik Vitorio Venetto od MM
tomciopaluch 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Galerie - 1

To narazie tyle. Co do tego "wklęśnięcia" w poszyciu musze dziś kupić spinacze i będę działał tzn. spróbował to naprawić.

--
Pozdrawiam

Tomasz

Ukończone modele:

Me-109 Trop

07-07-25 10:25  Odp: [R] Mój drugi model kartonowy pancernik Vitorio Venetto od MM
Ryszard 

Na Forum:
Relacje w toku - 25
Relacje z galerią - 2
Galerie - 34

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 20

- 9

Jeżeli wypchnięcie drutem zapadniętej powierzchni nie wyjdzie, można zrobić tak - rozciąć przy wrędze białe pole i powpychać do środka kłaczki waty aż zapadnięcie zostanie zniwelowane.

07-07-25 10:54  Odp: [R] Mój drugi model kartonowy pancernik Vitorio Venetto od MM
mondo   

Hmm,ja tam bym odciął nożykiem cały element, uformował i przykleił ponownie..

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 9 z 11Strony:  <=  <-  7  8  9  10  11  ->  => 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2025