FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 12 z 12Strony:  <=  <-  8  9  10  11  12 
04-07-25 08:40  Odp: [Relacja]Kanonierka PGM17
Lukee 

Teraz dopiero zwróciłem uwagę na ślicznie wykonane łańcuszki... :-) Do pełni szczęścia brakuje tylko zwisu... ;-)
Chociaż nie wiem czy to powód do radości...

04-07-25 09:02  Odp: [Relacja]Kanonierka PGM17
Piterski 

Na Forum:
Relacje w toku - 9
Relacje z galerią - 1

- 1

Lukee, łańcuszki są fototrawione, do Halnego mam zamiar zrobić sam bo może podołam ale nie tu.
Zwis jest ale jako, że łańcuszek ucięty to prawie go nie widać. Nie pomyślałem w porę by sprawdzić czy nie dało by się go bardziej wygiąć.
Fototrawek dopiero się uczę.

--
W budowie: Halny; PGM17

04-07-25 09:49  Odp: [Relacja]Kanonierka PGM17
Lukee 

Łeeee... ;-) A mi się wydawało, że zwijane z drucika :-/

04-07-25 10:42  Odp: [Relacja]Kanonierka PGM17
Piterski 

Na Forum:
Relacje w toku - 9
Relacje z galerią - 1

- 1

Nie... no takiego szaleństwa to ja odstawiać nie zamierzam :-D

--

04-07-25 10:52  Odp: [Relacja]Kanonierka PGM17
stary 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 5
Galerie - 1

- 2

Też stanę przed problemem łańcucha relingu. Na moje nieszczęście prawie cały podwójny reling muszę zrobić łańcuchowy.

--
Ukończone
HMCS AGASSIZ
Okręt WOP
Holownik portowy
KOMINTERN ciągnik gąsienicowy
Jacht motorowy WITEK

04-07-25 11:05  Odp: [Relacja]Kanonierka PGM17
piotrkt 

Na Forum:
Relacje w toku - 3
Relacje z galerią - 13
Galerie - 3

- 5

Super efekt, dbałość o drobiazgi, umiejętna waloryzacja, precyzja, retusz - czyli warsztat modelarski na najwyższym poziomie. Gratuluję, podziwiam i podglądam :). Pozdrawiam!

11-07-25 23:33  Odp: [Relacja]Kanonierka PGM17
Piterski 

Na Forum:
Relacje w toku - 9
Relacje z galerią - 1

- 1

Pogaduchy
stary, wole nawet nie myśleć jakie to wyzwanie. Nie mam pojęcia co ja bym zrobił, pewnie próbował go splatać z drucika ale jak to się ma trzymać, nie mam pojęcia. Ja przy normalnym relingu mam kłopot z kontrolą kleju, a raczej jego gęstości by to wszystko czysto skleić.
piotrkt jak dla mnie to twoje wykonanie to wyższa liga, mi to tak nie wychodzi, może się czasem za bardzo śpieszę, próbuje co wyjdzie no i nie opanowałem relingów w połowie na takim poziomie jak u Ciebie. Tym bardziej doceniam słowa uznania dla mojej pracy.

Relacja
Urlop klejeniu nie sprzyja ale pozwala zebrać siły by wykonać to co przychodzi mi najtrudniej czyli druciarnię.
W tle widać schodki, ledwo tam je jestem wstanie wstawić za pomocą pęsety, tak tam ciasno. Tylko je przymierzyłem, wymagają retuszu.

PS. Nie wybrałem drogi na skróty.

CDN...

--

Post zmieniony (11-07-25 23:42)

12-07-25 15:01  Odp: [Relacja]Kanonierka PGM17
Żółtodziób 

Na Forum:
Relacje w toku - 5
Relacje z galerią - 1

Chwała ci za to
Musiałem swojego kałasznikowa AK-5 wziąć do ręki, żeby uświadomić sobie wielk... wróć.... małość tego trapiku

--
pozdro
Wojtek
...może i lepię powoli, ale za to beznadziejnie....
Ja każdy model potrafię schrzanić, a jaka jest twoja super-moc ?
-------------------------------------------------------------------------------------
W lepieniu: Luxtorpeda , Cerkiew , Bussard , Alkett , America
Polepione : Kaplica M.B.Śnieżnej

12-07-25 16:04  Odp: [Relacja]Kanonierka PGM17
Karas 

Na Forum:
Relacje w toku - 5
Relacje z galerią - 1
Galerie - 2

I tu IMO należałoby albo rozwarstwiać, albo wręcz zostawić 1 grubość papieru. Bo wygląda on niestety ociężale.

--
Zwodowane: Shima, HMS Fiji, pampersHMS Suffolk, pampersUSS Somers
Stocznia: USS NewMexico, RN Trento
Zbiorniki: M6oA2, BWP Borsuk

12-07-25 22:04  Odp: [Relacja]Kanonierka PGM17
Piterski 

Na Forum:
Relacje w toku - 9
Relacje z galerią - 1

- 1

To jest grubość jednej kartki, kolor oskrobałem na cienko bo dopiero to było zwaliste, ale faktycznie przy tej skali zastanawiam czy nie spróbować i tej jednej warstwy pocienić. Są jeszcze jedne schodki do zrobienia od strony dziobu.

--

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 12 z 12Strony:  <=  <-  8  9  10  11  12 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024