FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 10Strony:  1  2  3  4  5  ->  => 
25-06-25 18:35  [R] Mój drugi model kartonowy pancernik Vitorio Venetto od MM
tomciopaluch 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Galerie - 1

Witam

Zaczynam relacje mojego drugiego modelu kartonowego po Me-109 który mam w portfolio poniżej. Narazie się ucze. I od razu pisze że będe wstawiał zdjęcia tak co pare dni. To dlatego że chce powoli nie śpiesząc się kleić ten model. Narazie stan jaki widać jest to póltora tygodnia pracy.

--
Pozdrawiam

Tomasz

Ukończone modele:

Me-109 Trop

Post zmieniony (25-06-25 18:36)

25-06-25 20:17  Odp: [R] Mój drugi model kartonowy pancernik Vitorio Venetto od MM
Zeus12345   

Witam

https://www.youtube.com/watch?v=lVKGplJ0KcQ&t=1862s

trudny model jak na 2 model w tym filmie jest wszystko wyjaśnione jeśli chodzi o ten pancernik ,widzę po fotach ze szybko sklejasz to nie wyścigi taki model buduje się nawet 9 miesięcy lub więcej .

i fotki modelu na jednolitym tle bo na fotkach modelu nie widzę tak żartem :)

drugi film pokazuje co na początek wybrać do sklejania :)

https://www.youtube.com/watch?v=quoSIkVNo6I&t=4281s

--

Post zmieniony (25-06-25 20:27)

25-06-25 20:29  Odp: [R] Mój drugi model kartonowy pancernik Vitorio Venetto od MM
moskit   

Popracuj trochę nad tłem do zdjęć, bo model póki co widać najmniej. Powodzenia w budowie.

25-06-25 20:40  Odp: [R] Mój drugi model kartonowy pancernik Vitorio Venetto od MM
tomciopaluch 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Galerie - 1

Dziękuje za rady. Co do tła to pewnie musi być jednolite chyba? Będzie problem. Postaram się wolniej sklejać. Jeszcze dodam że nie pracuje obecnie więc sklejanie idzie szybciej. Bo jest bardzo dużo czasu wolnego.

--
Pozdrawiam

Tomasz

Ukończone modele:

Me-109 Trop

Post zmieniony (25-06-25 20:41)

25-06-25 21:09  Odp: [R] Mój drugi model kartonowy pancernik Vitorio Venetto od MM
Piterski 

Na Forum:
Relacje w toku - 9
Relacje z galerią - 1

- 1

Tomaszu kup duży arkusz barwionego kartonu i na nim rób zdjęcia. Ja tak przed laty robiłem.

Trochę mnie ten szkielet, a dokładnie jego dokładność wykonania niepokoi. Dlatego Spodziewam się problemów z oklejaniem, ale walcz, ja byłem bliski kiedyś sukcesu z Scharnhorstem ale zachciało mi się go ratować i szpachlować. Źle się to skończyło i model nie powstał aczkolwiek jest w przyszłych planach. Na razie bawię się w mniejsze formy.

--
W budowie: Halny; PGM17

Post zmieniony (25-06-25 21:14)

25-06-25 21:11  Odp: [R] Mój drugi model kartonowy pancernik Vitorio Venetto od MM
Buchwi 

Na Forum:
Galerie - 1

Bardzo ambitnie jak na drugi model. Kibicuje mocno!

25-06-25 21:12  Odp: [R] Mój drugi model kartonowy pancernik Vitorio Venetto od MM
tomciopaluch 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Galerie - 1

OK kupie. Dzięki za rade.

--
Pozdrawiam

Tomasz

Ukończone modele:

Me-109 Trop

25-06-25 21:15  Odp: [R] Mój drugi model kartonowy pancernik Vitorio Venetto od MM
Korsarz 

Na Forum:
Relacje w toku - 9
Galerie - 6

- 4

Tło to najmniejszy problem.
Czemu ma słuzyć to, co widac na trzecim zdjęciu?

--
Nie jestem przesądny, bo to przynosi pecha.

Post zmieniony (25-06-25 21:18)

25-06-25 21:19  Odp: [R] Mój drugi model kartonowy pancernik Vitorio Venetto od MM
tomciopaluch 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Galerie - 1

Chodzi ci o te książki? To takie obciążenie aby docisnąć górna część z dolną okrętu. Aby klej złapał.

--
Pozdrawiam

Tomasz

Ukończone modele:

Me-109 Trop

25-06-25 21:55  Odp: [R] Mój drugi model kartonowy pancernik Vitorio Venetto od MM
wasia 

Na Forum:
Galerie - 30

Nie chcę być złym prorokiem, ale Tomcio chyba sobie wystawiasz receptę na zniechęcenie się do modelarstwa kartonowego. Szybkość w kartonach nie jest rzeczą wskazaną, a wydaje mi się że jest u Ciebie w hierarchii na pierwszym miejscu.

--
_ _ _ _ _ _ _
Halifax, Su-37, Su-35, Su-27, Black Widow, MiG-29M, MiG-29A, Mustang, SZD-22 Mucha, Iskra bis DF, Su-27 Fly Model, Su-30MKI, Su-30MK, LIM-2, SBLim-2Art , Su-30MK2, MiG-21PFM, Su-27S, Iskra R

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 10Strony:  1  2  3  4  5  ->  => 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024