FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 3 z 11Strony:  <=  <-  1  2  3  4  5  ->  => 
26-06-25 08:59  Odp: [R] Mój drugi model kartonowy pancernik Vitorio Venetto od MM
tomciopaluch 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Galerie - 1

Jak nie wyjdzie to trudno bo nie zamierzam się zniechęcać. Traktuje go jako edukacyjny. Popełniłem błąd że dałem książki na dno a nie pokład. OK jest nauczka na przyszłośc.

--
Pozdrawiam

Tomasz

Ukończone modele:

Me-109 Trop

26-06-25 09:32  Odp: [R] Mój drugi model kartonowy pancernik Vitorio Venetto od MM
Piterski 

Na Forum:
Relacje w toku - 9
Relacje z galerią - 1

- 1

Tak jak oklejasz paskami wręgi dna okrętu to daj sobie paski w miejscach łączeń burt i na ich krawędziach.
Raz, że nie będzie widocznej dziury jak wyjdą niedokładności i poszycie się nie będzie schodzić, a dwa łatwiej będzie Ci je nakleić. Kiedyś to był standard w opisie budowy modeli z MM.

--
W budowie: Halny; PGM17

26-06-25 09:36  Odp: [R] Mój drugi model kartonowy pancernik Vitorio Venetto od MM
tomciopaluch 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Galerie - 1

OK zrobie tak.

--
Pozdrawiam

Tomasz

Ukończone modele:

Me-109 Trop

28-06-25 11:39  Odp: [R] Mój drugi model kartonowy pancernik Vitorio Venetto od MM
tomciopaluch 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Galerie - 1

Zgodnie z radą kolegi Piterskiego przykleiłem pasek czerwony bo faktycznie na połączeniu burt i poszycia dennego byłaby niewielka na jakieś 1,5 mm dziura. Oceńcie sami. Czy żle zrobiłem,czy dobrze?

--
Pozdrawiam

Tomasz

Ukończone modele:

Me-109 Trop

28-06-25 11:42  Odp: [R] Mój drugi model kartonowy pancernik Vitorio Venetto od MM
tomciopaluch 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Galerie - 1

Od razu pisze że na to przyjdzie poszycie denne i burty.

--
Pozdrawiam

Tomasz

Ukończone modele:

Me-109 Trop

28-06-25 12:29  Odp: [R] Mój drugi model kartonowy pancernik Vitorio Venetto od MM
tomciopaluch 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Galerie - 1

Jeszcze dodam że obyłoby się bez tych pasków gdybym staranniej złożył szkielet. No ale jest nauczka.

--
Pozdrawiam

Tomasz

Ukończone modele:

Me-109 Trop

28-06-25 14:31  Odp: [R] Mój drugi model kartonowy pancernik Vitorio Venetto od MM
ADAM 12 

Na Forum:
Relacje w toku - 7
Relacje z galerią - 8
Galerie - 1

Każda niestaranność będzie się nawarstwiała przy następnych etapach, lepiej poświęcić trochę więcej czasu i nie gonić, model kleisz dla siebie nie dla forum, my poczekamy na kolejne ciekawe wstawki.

PZDR

--
Ruto88 ;)
Barwionka RZĄDZI
Forumowym napinaczom, mówimy stanowcze weź się za klejenie :)

28-06-25 14:38  Odp: [R] Mój drugi model kartonowy pancernik Vitorio Venetto od MM
tomciopaluch 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Galerie - 1

No tak kleje dla siebie ale chce się uczyć. Już błędy popełniłem i przy następnym projekcie będzie łatwiej.

--
Pozdrawiam

Tomasz

Ukończone modele:

Me-109 Trop

28-06-25 14:59  Odp: [R] Mój drugi model kartonowy pancernik Vitorio Venetto od MM
Tomasz 

Na Forum:
Relacje w toku - 3

Trochę zwolnij z tematem i postaraj sie cos naprawić niż lecieć do przodu. Lepiej będzie zrobić nawet jeden krok wstecz niż się spieszyć i powielać błędy.
Ja niestety tak zrobiłem i zamiast iść do przodu to model poszedł do śmieci bo błędów było co niemiara a wszystko zaczęło sie na początku.
Osoby na forum mogą tylko pomóc swoimi radami takim osobom Nowym jak My bo mają już bogate doświadczenie.

28-06-25 15:13  Odp: [R] Mój drugi model kartonowy pancernik Vitorio Venetto od MM
tomciopaluch 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Galerie - 1

Najpoważniejszy narazie błąd jaki popełniłem to z tym szkieletem i nie da się tego naprawić. Co najwyżej kupić nowy model i zacząć od początku. Nie zamierzam się zniechęcać jak coś nie wyjdzie. Tak jak pisałem traktuje ten model jako edukacyjny.

--
Pozdrawiam

Tomasz

Ukończone modele:

Me-109 Trop

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 3 z 11Strony:  <=  <-  1  2  3  4  5  ->  => 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024