Karas
Na Forum: Relacje w toku - 4 Relacje z galerią - 1 Galerie - 2
|
Dzieńdoberek Pany,
Nie wiem jak to z tymi kolorami winno być, ale faktem jest, że nadbudówki są jaśniejsze niż kadłub
Kolejny etap zakończony, czyli wyposażenie pokładu, w sumie nie było tu tego jakoś bardzo wiele, ot kilka ventów, grzybków, 3 wciągarki i łańcuchy. Co do łańcucha, to złamałem się i zamówiłem 2 sztuki łańcucha 1,75 od Rufio 3D(Rafał Pertkiewicz), przyszedł bardzo szybko i ciągle nie mogę wyjść z podziwu, jaka to technologia i ciesze się, że tym razem nie świrowałem z robieniem ich sobie od zera, bo z 36cm które zamówiłem, zostało mi dosłownie 3cm, 10cm to jest dla mnie jakieś 2h mozolnego dłubania. Poza tym łańcuchy i tak zawsze robiło się z łańcuszka, a teraz dodatkowo jest nad nim całkowita kontrola wymiaru no i mają tą sławetną poprzeczkę. hehehehe
łańcuszek pomalowałem czarnym podkładem w spray, miałem obawy czy nie zaleje, baaa wykonałem próbę... i zalałem: ] na szczęście tylko drobny fragmencik, reszta 3 pewnymi pociągnięciami ręki ładnie się pomalowała.
Co do reszty detali, było trochę dłubania się z wciągarkami, ale do ogarnięcia. Wszystko ładnie pasuje i 0 niespodzianek.
W dalszej kolejności planuje się wziąć za tylną chatkę, zamykającą całą bryłę, czas najwyższy to ogarnąć.

--
Zwodowane: Shima, HMS Fiji, pampersHMS Suffolk, pampersUSS Somers
Stocznia: USS NewMexico
Zbiorniki: M6oA2, BWP Borsuk
|