FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 2 z 2Strony:  <-  1  2 
14-04-25 11:03  Odp: [R] HMCS Agassiz 1:200 (Modelik 12/03)
pikowski 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 14
Galerie - 1

Nie myślałem o tym, wolałem zachować wycinankowe. Musiałoby na prawdę bardzo mocno nie pasować lub być kiepskiej jakości, może wtedy zdecydowałbym się na barwionkę.

23-05-25 15:12  Odp: [R] HMCS Agassiz 1:200 (Modelik 12/03)
pikowski 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 14
Galerie - 1

Zrobiłem sporą część drobnicy pokładowej. Na początek poszły wzmocnienia nadburcia. Po 27 na burtę, każde z 3 części, z czego jedna (36g) tak mała, że jej nie widać. Ja je wkleiłem, ale nie uważam tego teraz za potrzebne. Potem zrobiłem kilka włazów, wywietrzniki i rury przy burtach oraz kilka drobnych elementów po zewnętrznej stronie rufy. Problemów raczej nie było.

Zrobiłem też trochę innej drobnicy, zapasowe bomby głębinowe, ich podstawy oraz miotacze. Te elementy znajdują się dookoła ścian nadbudówki i przykleić będę mógł je trochę później.

Taka ciekawostka - jeśli instrukcja modelu mówi prawdę o liczbie części, to w tym etapie wykonałem nieco ponad 20% modelu, licząc po elementach :)
Teraz zajmę się dolnym poziomem nadbudówki, przykleję to co dookoła niej i zrobię relingi.

24-05-25 08:35  Odp: [R] HMCS Agassiz 1:200 (Modelik 12/03)
Piterski 

Na Forum:
Relacje w toku - 9
Relacje z galerią - 1

- 1

No niezła drobnica, ale udaje że jej nie widzę i czeka na zakup :-)

--
W budowie: Halny; PGM17

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 2 z 2Strony:  <-  1  2 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024