FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 2Strony:  1  2  -> 
13-04-25 14:37  [G] Sturmgeschutz IV Angraf
Madness 

Na Forum:
Relacje z galerią - 2
Galerie - 22

- 1

Uszanowanie, tym razem całkiem sprawnie sklejony stug czwarty, model wielokrotnie prezentowany na forum, nic oryginalnego, rzeczony hamulec skróciłem równo o 2.5mm, gąsienice, lasery od angrafa bo pasują do zębów kół, karabin karton, miała być żywica ale coś nie po drodze mi z tymi "żywicami" etc., teraz przydałoby się wznowienie w innym malowaniu:)

--
Pierwsza Stolica! Aktualnie Poznań.

G: Tiger Mm

13-04-25 14:43  Odp: [G] Sturmgeschutz IV Angraf
bomb007b   

Piękny model! Gratuluję wykonania. Czy brakujące koło dotyczy tego właśnie modelu, czy Mobelwagena?

13-04-25 15:21  Odp: [G] Sturmgeschutz IV Angraf
Piterpanzer 

Na Forum:
Relacje w toku - 7
Galerie - 9

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

- 9

Bardzo lubię ten pojazd oraz model, mimo jego licznych błędów.
Z hamulcem poradziłeś sobie świetnie, teraz wygląda naturalnie, niestety pozostaje żałować, że nie obniżyłeś wysokości kopułki dowódczej oraz nie pogrubiłeś pancernych osłon peryskopów kierowcy.
Nawet najlepsza grafika Marcina tego nie maskuje i warto o tym pamiętać.
Bardzo rozczarowały mnie laserowe gąsienice, które nie mają oczek oraz prezentują grawerowany ząb z cyklu s-f . Z takim zagłębieniem się nie spotkałem.
Gdybym miał rekomendować najlepsze i zgodne merytorycznie ogniwa wycinane laserowo to zdecydowanie będzie to produkt opracowany przez Mario9 do Jego pz III ausf J . Jest to wersja wczesna, ale WAK po moich namowach ma też wersję późną, z gruntozaczepem z ice`ami.

--
Pozdrawiam i zapraszam 1-25 SCALE ARMOR FORUM oraz akcesoria i modele pancerne
PITERPANZER

13-04-25 19:12  Odp: [G] Sturmgeschutz IV Angraf
Viz 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 6
Galerie - 3

Bardzo fajnie wykonanie, czysto, schludnie i atrakcyjnie, też bardzo lubię ten model i mam do niego sentyment bo sam go sklejałem :)

Piterpanzer, już troche napisał, ja jak miałbym coś podpowiedzieć na przyszłość to gąski laserowe układane na pancerzu fajnie wcześniej rozmontować na ogniwa i sfazować ich krawędzie na "zawiasach". Z laserowego paska trochę ich powierzchnia widoczna dla widza jest płaska i ogniwa zlewają się w jedną masę, po rozcięciu i sfazowaniu prezentują się atrakcyjniej.

Grafika też dodaje mu uroku, mam nadzieję, że Marcin Dworzecki wróci do waloryzowania pancerki z drugiej wojny, bo był to duży plus modeli od Answera.

bomb007b - i Stug i Panzer IV od Answera miał braki w kołach jezdnych tak, że nie dało się zbudować wszystkich i trzeba było elementy dorabiać, może dotyczyć to wszystkich pojazdów na tym podwoziu od tego wydawcy, ale mogę się mylić.

14-04-25 06:55  Odp: [G] Sturmgeschutz IV Angraf
Lukson 1982 

Na Forum:
Galerie - 3

Gratulacje! Piękna robota.

14-04-25 09:55  Odp: [G] Sturmgeschutz IV Angraf
Art 

Na Forum:
Relacje w toku - 3
Relacje z galerią - 5
Galerie - 27

- 8

Fajne wykonanie, czysto. Gratulacje.
Gdybyś dodał śruby i nity, byłoby git, no i szybki w wizjerach.

--
W budowie: Pancernik Borodino; Wodnosamolot PBY CATALINA; Czołg MERKAVA Mk II;

Zbudowane ostatnio: Santa Maria; STS Lwów;

Zapraszam do: http://art-modele.pl/

14-04-25 20:29  Odp: [G] Sturmgeschutz IV Angraf
QN 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 24
Galerie - 8

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

- 3

Fajny standard. Czysto, elegancko sklejony.

--
Pozdrawiam

------------------------------------------------------------------------

14-04-25 20:43  Odp: [G] Sturmgeschutz IV Angraf
Borowy 

Na Forum:
Relacje z galerią - 13
Galerie - 3

- 2

Witam. Gratuluję świetnego wykonania.

--

Wykonane:
ORP Błyskawica , ORP Piorun , Torpedowce Kit i Bezszumnyj , Torpedowiec A-56 , Torpedowiec ORP Kujawiak , ORP Burza - stan na 1943 r , Pz.Kpfw. III Ausf J , T-34 , IS-2, Komuna Paryska , Sherman M4A3 , Star 25 - samochód pożarniczy , Zlin 50L/LS , Gaz AA , PzKpfw. VI Tiger I Ausf. H1, Krupp Protze OSP,

W budowie:

Pozdrowienia z krainy podziemnej pomarańczy !

16-04-25 09:29  Odp: [G] Sturmgeschutz IV Angraf
guns 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Galerie - 4

witam serdecznie,
wyrazy uznania za tak świetnie sklejony model pojazdu.
Bardzo dobre spasowanie, retusz też elegancki
i przede wszystkim czysto polepione!

Tylko te anteny za krótkie wydają mi się.
W opracowaniu czwórki od Angraf również taki
krótki szablon jest do zrobienia.
W rzeczywistości antena miała długość 2m.
W skali 1:25 daje 80mm.

--
Tomek

Post zmieniony (16-04-25 09:30)

16-04-25 11:36  Odp: [G] Sturmgeschutz IV Angraf
StuGu 
moderator

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 14

Grupa: GEKO

Bardzo fajne wykonanie modelu w standardzie. Grafika na pewno dodaje uroku.
Laserowe gąsienice z WAK-u faktycznie są lepsze, chociaż też nie pozbawione błędów.
Ten babol z długością anten wynika być może z takich rysunków:

Antena jest na nich po prostu ucięta:-)

--
StuGu

Relacja w toku - Charron-Nakaszidze / MAFFEI WLs typ Bd

Relacja/galeria - StuG Ausf. F / ChTZ-16 / FAI-M / T-50 / T-37A Modelik / Pz.Inż. 130 / T-38 / Ha-Go / T-37A Orlik / L6/40 / 7TP Dwuwieżowy

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 2Strony:  1  2  -> 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024