FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 1 
11-03-25 20:07  [R] BTR4E Bucefał, WAK, 1:25
Jarec 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 2
Galerie - 4

Witajcie, drodzy modelarze!
Postanowiłem więc rozpocząć nowa relacje. Kontynuuję temat ukraińskiej broni. I znów nowy gatunek dla mnie: pojazdy kołowe. Myślę, że będzie niezła zabawa z bieżnikami opon 🙄. Mam nadzieję, że metoda klejenia taśmą, którą widziałem tu na forum, okaże się pomocna. Szkoda, że ​​w wydanie nie zamieszczono detali przynajmniej wnętrza kabiny. Nie mam zamiaru pozostawiać te przestronne okna tak jak jest. Wymyślę coś. Na razie mamy więc szkielet. Następne będzie...

--

12-03-25 08:32  Odp: [R] BTR4E Bucefał, WAK, 1:25
Karas 

Na Forum:
Relacje w toku - 4
Relacje z galerią - 1
Galerie - 2

NOICE, też o nim myślałem wiele razy, ale jakoś jeszcze nie dałem rady się zmobilizować.
powodzenia

--
Zwodowane: Shima, HMS Fiji, pampersHMS Suffolk, pampersUSS Somers
Stocznia: USS NewMexico
Zbiorniki: M6oA2, BWP Borsuk

07-04-25 13:16  Odp: [R] BTR4E Bucefał, WAK, 1:25
Jarec 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 2
Galerie - 4

Witam wszystkich!

Mam dla Was małą aktualizację dotyczącą budowy mojego pojazdu. Jak pisałem wyżej, wyjątkowo nie podobał mi się brak środkowej części kabiny. Postanowiłem więc coś tam wcisnąć. Wiem, że to „coś” jest bardzo dalekie od oryginału, ale nawet przy tak wielkich oknach, do środka trzeba wpuścić sporo światła, żeby cokolwiek zobaczyć 😁.

No więc teraz mogę śmiało przystąpić do wklejania obudowy. Zacząłem od dołu, dolne boki, rufę, górne boki, dziób i w końcu dotarłem do dachu. Wszystko poszło dobrze, z wyjątkiem tego, że dach trzeba było skrócić o 0,5-1mm.

A potem czeka mnie najfajniejsze wyzwanie - koła, więc pewnie niedługo się zobaczymy 😊.

--

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 1Strony:  1 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024