ceva
Na Forum: Relacje w toku - 6 Relacje z galerią - 6 Galerie - 21
W Rupieciarni: Do poprawienia - 28
- 4
|
Kurła, już dwa dochtory wzięły mnię na obserwację, to niepokojące, zaczynam się pocić między szynkami i obgryzać paznokcie u stóp...
;-)
A tym czasem zapowiadany ciąg dalszy, czyli kolejny segment kadłuba tym razem zawierający wnękę haka do lądowania. Ta wnęka ma przewidziane wzmocnienie w postaci szkieletu. W przypadku poziomego wzmocnienia (Hi2) autorowi się nieco kompiuter omsknął...

Naprawa była prosta, odcięty klin we fragmencie został wykorzystany do korekty kształtu.

Poszycie kolejnego segmentu, przygotowane do montażu, podklejone oczywiście dodatkowa warstwą kartonu. Szkielet wnęki przyklejony do poprzedzającej wręgi i wyklejony kawałkami zapasu koloru zamiast do tego przewidzianych przez autora elementów, które ze względu na swoją powierzchnię musiały być wykorzystane w dalszym etapie budowy.

Sklejenie wszystkiego do kupy z mojej strony udało się lepiej niż łączenie poprzednich segmentów i mógłbym być z tego zadowolony, gdyby nie minimalne przesunięcie fragmentów znaku przynależności państwowej na sąsiednich segmentach. Nie wiem czy rozjechało się to projektantowi czy grafikowi, mnie raczej nie, bo linie podziału blach i kolorów góra/dół się pokrywają.
ps. kolejna wręga znowu pasowała.
CDN...
--
Sterczące kolce Pondijusa, ostre grzebienie Daktyloskopei, Trygla i latający Wieprzoryb
są niczym wobec Bestii która nas gnębi...
Nie zabijam, nie kradnę, nie wierzę.
GUZZISTI & LANCISTI
|