FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 2 z 3Strony:  <-  1  2  3  -> 
03-03-25 09:39  Odp: [G] Rendez vous - Stug 40 Ausf. F - Wak
jhradca 

Na Forum:
Relacje w toku - 5

Rewelacja w każdym detalu.

--
Wicher 1:100 cz.3 , Wicher 1:100 cz.2 , Wicher 1:100 cz.1

03-03-25 10:01  Odp: [G] Rendez vous - Stug 40 Ausf. F - Wak
97 

Na Forum:
Galerie - 3

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

elegancko wyszło!
i tak samo jak kolega @jacob - takie to wszystko, ogólnie pstrokate - aparat tak wyciąga?

--
----------------------------------------------------------------------------
o tu choszm ... o takie
F4 Phantom II A10 Thunderbotl II Mirage 2000D

03-03-25 10:23  Odp: [G] Rendez vous - Stug 40 Ausf. F - Wak
Karas 

Na Forum:
Relacje w toku - 4
Relacje z galerią - 1
Galerie - 2

Grubo, samo gęste, jak już pisałem, chciałbym tak umieć, bo jest to iście zjawiskowe.

--
Zwodowane: Shima, HMS Fiji, pampersHMS Suffolk, pampersUSS Somers
Stocznia: USS NewMexico
Zbiorniki: M6oA2, BWP Borsuk

03-03-25 10:31  Odp: [G] Rendez vous - Stug 40 Ausf. F - Wak
StuGu 
moderator

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 14

Grupa: GEKO

Model wyszedł znakomicie, chociaż ja już powoli nie umiem na niego patrzeć - zmęczenie materiału:-)
Mnie jednak najbardziej urzekły detale i różne smaczki na wspaniałej winiecie (bo dioramą tego chyba nie można jeszcze nazwać).
Dużo się dzieje i dużo można wypatrzyć. Z dodatków to chyba rower robi największą robotę, choć pewnie nie tylko. No i plus za kota, chociaż malowanie to raczej na tygrysa wskazuje i to w skali mikro:-)

--
StuGu

Relacja w toku - Charron-Nakaszidze / MAFFEI WLs typ Bd

Relacja/galeria - StuG Ausf. F / ChTZ-16 / FAI-M / T-50 / T-37A Modelik / Pz.Inż. 130 / T-38 / Ha-Go / T-37A Orlik / L6/40 / 7TP Dwuwieżowy

03-03-25 13:09  Odp: [G] Rendez vous - Stug 40 Ausf. F - Wak
Piotr D. 

Na Forum:
Relacje w toku - 4
Relacje z galerią - 4
Galerie - 25

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 6

- 4

Zarówno model jak i sposób prezentacji - po prostu bajka! Ogląda się i smakuje każdy detal z prawdziwą przyjemnością.

--
pozdrawiam
Piotr

03-03-25 15:40  Odp: [G] Rendez vous - Stug 40 Ausf. F - Wak
Viz 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 6
Galerie - 3

Cudo :) Bardzo fajnie się prezentuje wraz z dioramą, gratulacje!

03-03-25 20:25  Odp: [G] Rendez vous - Stug 40 Ausf. F - Wak
Borowy 

Na Forum:
Relacje z galerią - 13
Galerie - 3

- 2

Witam. Wspaniałe wykonanie ! Podziwiam i gratuluję !

--

Wykonane:
ORP Błyskawica , ORP Piorun , Torpedowce Kit i Bezszumnyj , Torpedowiec A-56 , Torpedowiec ORP Kujawiak , ORP Burza - stan na 1943 r , Pz.Kpfw. III Ausf J , T-34 , IS-2, Komuna Paryska , Sherman M4A3 , Star 25 - samochód pożarniczy , Zlin 50L/LS , Gaz AA , PzKpfw. VI Tiger I Ausf. H1, Krupp Protze OSP,

W budowie:

Pozdrowienia z krainy podziemnej pomarańczy !

03-03-25 20:45  Odp: [G] Rendez vous - Stug 40 Ausf. F - Wak
JaCkyL 

Na Forum:
Relacje z galerią - 2
Galerie - 30

Dzięki Panowie!
Inspirowałem się tą praca innego modelarza, którą pokazywałem. Dużo ściągałem, ale też dużo kombinowałem i dodawałem, zeszło pół roku.
Kolory na zdjęciach są w sumie mocno wyciągnięte przez dużą ilość światła. Na żywo wszystko jest bardziej stonowane, ale jednak kontrastujące. Takie miało być, nie znoszę szaroburych kompozycji na których nic nie widać.
Muszę się jeszcze dużo uczyć, np. malowania figurek, moim niedoścignionym wzorem jest Mirek Serba, poszukajcie na FB. Dużo mi jeszcze brakuje, ale tak to jest jak się maluje raz na kilka miesięcy, a nie prawie codziennie. Praktyka czyni mistrzem :)

Następny model będzie lepszy ;)
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam!
Jacek

03-03-25 21:42  Odp: [G] Rendez vous - Stug 40 Ausf. F - Wak
QN 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 24
Galerie - 8

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

- 3

Mistrz malunków.

Piękna, pełna smaczków kompozycja.

--
Pozdrawiam

------------------------------------------------------------------------

04-03-25 12:22  Odp: [G] Rendez vous - Stug 40 Ausf. F - Wak
Lukee 

Pięknie wykonane! Precyzja, dbałość o szczegóły, malowanie - wszystko imponuje rozmachem. Widać duuuużo samozaparcia, i pietyzmu w odwzorowywaniu detali. Podziwiam kunszt i wyobraźnie. Naprawdę :-)
Tylko...
Ogólnie nie rozumiem koncepcji. Napisałeś, że to nie diorama a podstawka. Problem taki, że nie wiem na co patrzeć. Czy podziwiać poskładaną z klocków (wydruki) podstawkę czy może patrzeć na świetnie sklejony model Stuga? Cegły, kot, rower, słup, żołnierze powodują, że nie mogę skupić wzroku na tym co ma być najważniejsze według Ciebie czyli pojeździe..
Gdyby to była diorama - to oczywiście super - tego się trzymajmy choć troszkę ciasna jak dla mnie. Ale jeżeli chodzi o podstawkę do modelu - to proszę o postawienie Stuga obok na zielonej trawce najlepiej a podstawkę podziwiać jako osobny model. ;-)

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 2 z 3Strony:  <-  1  2  3  -> 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024