FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 1 
28-02-25 11:29  [G]Latarnia morksa Wando Hang, skala 1:87, wydawnictwo Shipyard
elvis 

Na Forum:
Galerie - 5

- 1

Witam, odkryłem niedawno latarnie morskie z wydawnictwa Shipyard. Oto jedna z nich, jak w tytule Wando Hang z Korei Południowej.
Sklejałem wersje drukowaną w skali 1:87. Można nabyć również wersje w całości wyciete laserem do samodzielnego malowania w dwóch skalach, 1:87 i 1:72.
To co czerwone skleiłem z wydruku, barierka u dołu latarni wycięta laserem u wydawcy i pomalowana. Podstawka to pudełko z tektury 2 mm, oklejone po bokach fornirem, góra podstawki to deski wycięte z forniru i pociągnięte bejcą. Zdjęć niewiele bo nie ma co oglądać, z każdej strony wygląda tak samo :). Pozdrawiam

--

Post zmieniony (28-02-25 12:47)

10-03-25 08:14  Odp: [G]Latarnia morksa Wando Hang, skala 1:87, wydawnictwo Shipyard
Lukee 

Dopiero teraz zwróciłem uwagę na ten model... Wymagał chyba duuużo cierpliwości ;-) Ale ładnie i co najważniejsze równiutko sklejony.
Co najśmieszniejsze to zzaciekawiła mnie ta konstrukcja ale nie mogę jej zlokalizować na Google mapach... Nie wiem jak tego szukać bo po wpisaniu nazwy wyświetla się całkiem inny obiekt.

10-03-25 08:38  Odp: [G]Latarnia morksa Wando Hang, skala 1:87, wydawnictwo Shipyard
rogergk   

Lukee , podaję link do lokalizacji na google maps :
https://maps.app.goo.gl/kXFLxTmy52eEearv7
https://maps.app.goo.gl/WSwRhc4XmbPztdLKA

10-03-25 09:28  Odp: [G]Latarnia morksa Wando Hang, skala 1:87, wydawnictwo Shipyard
elvis 

Na Forum:
Galerie - 5

- 1

Lukee, robota polegała na tym, że trzeba było wyciąć 58 kwadratów, powycinać w nich otwory pod trzepienie trzymające konstrukcję, posklejanie ich parami i oklejenie paseczkami dookoła. Do tego 29 kółek oklejonych paseczkami. Kółka miałem laserowe więc robota szybka.

10-03-25 12:48  Odp: [G]Latarnia morksa Wando Hang, skala 1:87, wydawnictwo Shipyard
Lukee 

rogergk - dziękuję :-)
Szukałem bardziej na zewnątrz niż w samym porcie... Swoją drogą to chyba jakoś tak bardziej nie latarnia a znak nawigacyjny nie? Ciekawe dlaczego nazywa się "Singing lighthause"?

Aha... Po naciśnięciu guzika odtwarza jakąś piosenkę... Tak znalazłem w opisach internautów...

--

Post zmieniony (10-03-25 12:58)

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 1Strony:  1 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024