wasia
Na Forum: Galerie - 27
|
Miało być coś białego, ale w międzyczasie na matę trafiła niebieska Iskra. Model w stosunku do poprzedniego wydania z WAKu oprócz malowania różni się uzupełnieniem o wnęki podwozia. Ja od siebie dołożyłem oddzielne powierzchnie sterowe, kilka drobnostek do foteli i imitacje reflektorów do lądowania. Owiewka nie przeszła do końca pomyślnie etapu oklejania więc nie pasowała później idealnie do kabiny.
Co do informacji, że model jest przeznaczony również dla początkujących. Model na okładce ma skalę trudności określoną na 2/5, ja się skłaniam raczej ku 3/5, bo mała liczba części niekoniecznie musi oznaczać łatwość ich integracji. W modelu jest sporo części wymagających ich formowania w kilku płaszczyznach. Mamy też listki i niewielki przekrój belki ogonowej. Te elementy mogą sprawiać kłopoty początkującym.
Efekt mojego złożenia Iskry załączam poniżej.

--
_ _ _ _ _ _ _
Halifax, Su-37, Su-35, Su-27, Black Widow, MiG-29M, MiG-29A, Mustang, SZD-22 Mucha, Iskra bis DF, Su-27 Fly Model, Su-30MKI, Su-30MK, LIM-2, SBLim-2Art , Su-30MK2, MiG-21PFM, Su-27S, Iskra R
|