FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok ze standardowym stronicowaniem  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 1 
20-02-25 16:40  [R] Samolot pasażerski FW-F19A "Ente", Reimers-Modellbaubogen, 1:50
Brystol 

Na Forum:
Relacje w toku - 5
Relacje z galerią - 6
Galerie - 26

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Kaczka-Dziwaczka

Panowie, po tym jak pozbyłem sie wszystkich rozgrzebanych wojowców, wyrzucając je na śmietnik- to mie aż ulżyło i zrobiłem inwentaryzacje rozgrzebanych cywilców, ustawiając je w kolejce do skończenia w kupkach po 5 sztuk.

Nr 1 w pierwszej kupce do skończenia, to ta tutaj, kaczka-dziwaczka, a co to za jedna, to proszę do Gugły.

Model wydrukowany jako matowe sreberko, na normalnym kartonie, dlatego nie impregnowałem wikolowatym, ani niczym innym.
Zaczęty kiedyś łohoho, że nie wiem już kiedy, dawno temu.

Elementy pasują bardzo dobrze, ciekawa jest historia tego kartonowego modelu.

Narysowany przez Friedricha Plau i wydany po raz pierwszy przez J.F.Schreiber Verlag w 1931 roku.
W kwietniu 2000 roku, na corocznym międzynarodowym spotkaniu modelarzy kartonowych w Muzeum Zeglugi w Bremerhaven, wzbogaconą o zdetalizowane silniki wersję tego modelu przedstawił Dietrich Schmidt.

Wydawca tego właśnie uzupełnionego modelu, p.Harro Reimers, uzyskał od spadkobierców zmarłego w 2001 roku p.Schmidta, zgodę na wydanie i model ukazał sie w 2011 roku

PS
bez napędu, ale z rozpędu, założe też wkrótce, pseudo relacyje z pozostałych czterech w pierwszej kupce, rozgrzebanych wiele lat temu cywilców.

--
brystol jest gupi! lalalalaala!

Spiciu, Meee..., Avia, ała, RWD-6, P-24G, U-9, Lajciu, Kolegiata, Mercedes170V, Odp-I, Odp-II, Chałupa, Wilczur, Kościół, Beczułka, Willa, Li-2, Betty, Heinkel-70, Junkers G38
Barkasa, Pudło, Dornier X, Dornier Wal, Zegar,Zero, Przyczepa, Kommissbrot, Messerschmitt

20-02-25 18:43  Odp: [R] Samolot pasażerski FW-F19A "Ente", Reimers-Modellbaubogen, 1:50
Brystol 

Na Forum:
Relacje w toku - 5
Relacje z galerią - 6
Galerie - 26

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

;))

Twoja rada to dla mnie dowcip tysiąclecia, od zawsze lepiłem kilka naraz, doszłem do ponad czterdziestu, ale teraz po likwidacji militarnego złomu, została mniej jak połowa.

To jest tak, tego ugryze, tego poliże, tego pogłaszcze , a temu dam z kopa i na dlużej do pudełka.

Nie usiedze przy jednym, nie jestem monogamistą, a te ostałe cywilce rozgrzebańce są właśnie tak jak piszesz w dalszym stanie rozkładu i już t cuchną straszliwie, więc sie nie bede ociągał i robil, raz kuterek, raz kaczuszke, itd.

--

Spiciu, Meee..., Avia, ała, RWD-6, P-24G, U-9, Lajciu, Kolegiata, Mercedes170V, Odp-I, Odp-II, Chałupa, Wilczur, Kościół, Beczułka, Willa, Li-2, Betty, Heinkel-70, Junkers G38
Barkasa, Pudło, Dornier X, Dornier Wal, Zegar,Zero, Przyczepa, Kommissbrot, Messerschmitt

22-02-25 21:28  Odp: [R] Samolot pasażerski FW-F19A "Ente", Reimers-Modellbaubogen, 1:50
Brystol 

Na Forum:
Relacje w toku - 5
Relacje z galerią - 6
Galerie - 26

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Panowie, cd.

następne 4 cywilce rozgrzebańce czekają, więc lece galopem do tyłu, nie oglądając sie do przodu i nie zważając na cacusio-gładziusio, aby szybciej, tydzień i dziwaczka gotowa.

Tu tylko jedno mataczne zdjęcie, z bliska będą przy galeryjum.

Skrzydło przygotowane do nałożenia na szkielet, wszystkie główne elementy dziwaczki mam gotowe, teraz ino składać.

--

25-02-25 22:55  Odp: [R] Samolot pasażerski FW-F19A "Ente", Reimers-Modellbaubogen, 1:50
Brystol 

Na Forum:
Relacje w toku - 5
Relacje z galerią - 6
Galerie - 26

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Panowie, cd.
lece galopem z kaszaną, aż fajans brzęczy, jutro składam w całość, żeby zdążyć na 8 Marca, tak rozmyślam czy czasami sie nie pochwalić, abo dać w prezencie Paniom w Salonie , może mie w końcu pochwalą, a nie ino yomby i takie tam śmichy chichy, że papiery lepie.

Skrzydło z podwiesiami złożone, koła ukulane, nogi zamocowane, jutro zaczynam składać

--

26-02-25 18:20  Odp: [R] Samolot pasażerski FW-F19A "Ente", Reimers-Modellbaubogen, 1:50
Brystol 

Na Forum:
Relacje w toku - 5
Relacje z galerią - 6
Galerie - 26

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

Panowie, cd.
zostały tylko śmigła i przyklejenie dwóch nitek do steru kierunkowego, jutro pseudo galeryjum

------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------

Panowie, w pierwszym wpisie zapodałem, że podzieliłem moje pozostałe cywilne rozgrzebańce na 5-cio elementowe grupy, nr 1 w tej grupie była ta tutaj kaczka-dziwaczka, a co będzie nr 2, to zwołałem swoich pobratymców do pomocy w wyborze, przyszła również sąsiadka .
Ludzie mówią, żeby na nią uważać, bo wyżera potajemnie z lodówki.

--

26-02-25 19:38  Odp: [R] Samolot pasażerski FW-F19A "Ente", Reimers-Modellbaubogen, 1:50
Brystol 

Na Forum:
Relacje w toku - 5
Relacje z galerią - 6
Galerie - 26

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

nic nie próbowałem, rąbie kaszane i tyle, nadmieniłem wcześniej, że nic cacusio gładziusio, i nie biczuje sie, rety, rety , krzywo , koniec świata, ratuj sie kto może

wystawiam moje odpustowce na pośmiewisko tylko tutaj, a wyrazy dezaprobaty , jak zwykle mile widziane

;)))

--

27-02-25 20:40  Odp: [R] Samolot pasażerski FW-F19A "Ente", Reimers-Modellbaubogen, 1:50
Brystol 

Na Forum:
Relacje w toku - 5
Relacje z galerią - 6
Galerie - 26

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

;)
panowie kochani, ile razy mam pisać, że kaszane i fajans rąbie ?

PS

dziwaczka skończona, tu pseudo galeryjum

https://www.konradus.com/forum/read.php?f=1&i=420877&t=420877&filtr=0&page=1

--

Post zmieniony (17-03-25 10:10)

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 1Strony:  1 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024