Brystol
Na Forum: Relacje w toku - 5 Relacje z galerią - 6 Galerie - 26
W Rupieciarni: Do poprawienia - 2
|
Kaczka-Dziwaczka
Panowie, po tym jak pozbyłem sie wszystkich rozgrzebanych wojowców, wyrzucając je na śmietnik- to mie aż ulżyło i zrobiłem inwentaryzacje rozgrzebanych cywilców, ustawiając je w kolejce do skończenia w kupkach po 5 sztuk.
Nr 1 w pierwszej kupce do skończenia, to ta tutaj, kaczka-dziwaczka, a co to za jedna, to proszę do Gugły.
Model wydrukowany jako matowe sreberko, na normalnym kartonie, dlatego nie impregnowałem wikolowatym, ani niczym innym.
Zaczęty kiedyś łohoho, że nie wiem już kiedy, dawno temu.
Elementy pasują bardzo dobrze, ciekawa jest historia tego kartonowego modelu.
Narysowany przez Friedricha Plau i wydany po raz pierwszy przez J.F.Schreiber Verlag w 1931 roku.
W kwietniu 2000 roku, na corocznym międzynarodowym spotkaniu modelarzy kartonowych w Muzeum Zeglugi w Bremerhaven, wzbogaconą o zdetalizowane silniki wersję tego modelu przedstawił Dietrich Schmidt.
Wydawca tego właśnie uzupełnionego modelu, p.Harro Reimers, uzyskał od spadkobierców zmarłego w 2001 roku p.Schmidta, zgodę na wydanie i model ukazał sie w 2011 roku
PS
bez napędu, ale z rozpędu, założe też wkrótce, pseudo relacyje z pozostałych czterech w pierwszej kupce, rozgrzebanych wiele lat temu cywilców.

--
brystol jest gupi! lalalalaala!
Spiciu, Meee..., Avia, ała, RWD-6, P-24G, U-9, Lajciu, Kolegiata, Mercedes170V, Odp-I, Odp-II, Chałupa, Wilczur, Kościół, Beczułka, Willa, Li-2, Betty, Heinkel-70, Junkers G38
Barkasa, Pudło, Dornier X, Dornier Wal, Zegar,Zero, Przyczepa, Kommissbrot, Messerschmitt
|