FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 3 z 3Strony:  <=  <-  1  2  3 
18-02-25 21:08  Odp: [g] Hms Barham 1:200
wieslaw_ 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Galerie - 1

Pisałem już na "twarzoksiążce", ściągnąłem całą relację wraz z galerią. Coś co mi odpowiada, czyli przerobienie oryginalnego modelu na inny siostrzany okręt bądź ten sam ale z innego okresu służby np. po przebudowie. Do tego malowany po całości aero. Niektórzy asceci modelarstwa kartonowego krzywią się na malowane modele ale umówmy się nie każdy pomalowany model kartonowy wygląda dobrze. Ten wyszedł wspaniale, gratki.

--
Relacje: IJN Fuso, ORP Piorun
Galerie: ORP Piorun,
Poradniki: Przygotowanie do druku 3D

19-02-25 08:41  Odp: [g] Hms Barham 1:200
Karas 

Na Forum:
Relacje w toku - 4
Relacje z galerią - 1
Galerie - 2

Zgadzam się z Tobą wieslaw_, mimo że w TPM preferujemy modele niemalowane i jak na wystawach szukamy według nas najładniejszego modelu, to zawsze serca nasze są z tymi oryginalnie wydrukowanymi. To ładny model jest po prostu ładny i technika nie ma tu znaczenia. I to w modelarstwie jest bardzo fajne, nie ma 1 słusznej i jedynej drogi. Dno Arizony Mirka wykonane ze zwykłych oklejek z wycinanki rozwala system i żadne paski, blaszki, czy inne wydziwy które ja stosuję, nie umywają się do tego co on zrobił. Tak samo w tym wypadku. To jest solidny kawał warsztatu, od A do Z a nawet Ż wykonany schludnie i starannością, czy ja bym tak zrobił? nie, nawet nie chcę, ale doceniam i widzę, pięknie poskładany model.

--
Zwodowane: Shima, HMS Fiji, pampersHMS Suffolk, pampersUSS Somers
Stocznia: USS NewMexico
Zbiorniki: M6oA2, BWP Borsuk

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 3 z 3Strony:  <=  <-  1  2  3 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024