FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok ze standardowym stronicowaniem  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 1 
13-02-25 11:47  [R] ANSWER Star 200 wywrotka, skala 1:25
ZS695ML 

Na Forum:
Relacje w toku - 1

Witam!!! Przedstawiam budowę modelu samochodu ciężarowego STAR 200 wywrotka w skali 1:25. Model ten pochodzi z wydawnictwa Answer - Kartonowy Świat.

A tak prezentuje się początek moich prac nad tym modelem:

I tutaj właśnie jest błąd w projektowaniu gdyż ten zbiornik powietrza i skrzynka na akumulatory powinny być w odwrotnej kolejności co pokazuje ten rysunek:

natomiast inny rysunek przedstawia tak jak to skleiłem:

--

Post zmieniony (15-02-25 20:59)

13-02-25 19:46  Odp: [R] ANSWER Star 200 wywrotka, skala 1:25
ZS695ML 

Na Forum:
Relacje w toku - 1

Fakt. Już się dostosowuję i dziękuję za zwrócenie uwagi.

15-02-25 20:57  Odp: [R] ANSWER Star 200 wywrotka, skala 1:25
ZS695ML 

Na Forum:
Relacje w toku - 1

Kolejną czynność jaką wykonałem to uformowanie i przyklejenie zbiornika paliwa i filtru powietrza:

Uformowałem też elementy tylnej belki jednak nie przyklejałem tylnych lamp oraz nie retuszowałem niektórych części gdyż po ukończeniu ramy i zawieszenia będę ten cały projekt malował.

20-02-25 17:33  Odp: [R] ANSWER Star 200 wywrotka, skala 1:25
ZS695ML 

Na Forum:
Relacje w toku - 1

Klejąc ten model, sam się uczę. Próbowałem też sklejać Stara w wersjii skrzyniowej, ale że był to mój "Pierwszy Raz" i używałem kleju na bazie wody który rozmiękczał niektóre drobne elementy:projekt wylądował w koszu. Będę próbował wrócić do Stara ze skrzynią ale jeszcze nie wiem kiedy.

20-02-25 17:35  Odp: [R] ANSWER Star 200 wywrotka, skala 1:25
ZS695ML 

Na Forum:
Relacje w toku - 1

Fakt. Mam taką matę ale postaram się robić fotki na jakimś jaśniejszym przedmiocie.

24-02-25 19:35  Odp: [R] ANSWER Star 200 wywrotka, skala 1:25
ZS695ML 

Na Forum:
Relacje w toku - 1

Witam!

Prawie całą sobotę poświęciłem na klejeniu amortyzatorów i wygląda to następująco:

Miałem ogromne chęci na podklejenie amortyzatorów przednich jednak napotkałem nie miłą niespodziankę. Otóż w wycinance jest tylko jeden komplet mocowań amortyzatorów które na poniższym zdjęciu (rys. 1)zaznaczyłem czerwonym kółkiem i są to elementy 36 i 36a oraz nie zaznaczone elementy 38 co przedstawie drugi rysunek poniżej:.

Rys. 1

Rys. 2

Na szczęście posiadam egzemplarz Stara skrzyniowego gdzie elementy są podobne to pozwoliłem sobie zapożyczyć brakujące elementy. I jedziemy dalej ze sklejaniem!

--

24-02-25 20:54  Odp: [R] ANSWER Star 200 wywrotka, skala 1:25
ZS695ML 

Na Forum:
Relacje w toku - 1

Miałem na myśli pomalowanie tylko ramy bo jak widzisz gdzie nie gdzie są białe nie retuszowane krawędzie.

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 1Strony:  1 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024