FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 2Strony:  1  2  -> 
05-02-25 18:37  [G] Mi-2 LPR Answer
Demon 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 50
Galerie - 17

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 3

Model jak w temacie - Mi-2 w malowaniu LPR, wydawnictwo Answer, opracowanie Marcin Straszewski, waloryzacja Marcin Kuźniar.
Model

Chciałem go mieć jak tylko zobaczyłem że został wydany. Czy równie mocno chciałem go skleić? Tutaj musiałem się nieco zastanowić. Z jednej strony model malutki, kilka stron zaledwie, z drugiej okrągły w każdą stronę, sama listkoza. Co się może stać? - pomyślałem. Wziąłem, pociąłem i skleiłem. Model trudny przez swój kształt, jednak doskonale opracowany. Różne opinie słyszałem na temat jego waloryzacji - że za mocna, że za ciemna. Jednak wszyscy którzy go widzieli na żywo, stwierdzali, że ślady eksploatacji są fajne. Zapraszam do oglądania.

--
-------------------------------------------------------------
VW´s don´t drop oil. They just mark their spot
VW nie kapią olejem. One znaczą swój teren.

05-02-25 19:28  Odp: [G] Mi-2 LPR Answer
wasia 

Na Forum:
Galerie - 27

Jak dla mnie to wszystko ładnie, pięknie. Szkoda tych dwóch szarych plam od spodu, coś tam mogłeś dołożyć od siebie. Co do listkowia, to autor mógł przy jasnym poszyciu zrobić nieco jaśniejsze obrysy części i efekt byłby lepszy. Choć mniemam, że aparat też sporo dorzucił do odbioru połączeń. W każdym razie gratuluję modelu na wysokim poziomie, bardzo ładnie się prezentuje.

--
_ _ _ _ _ _ _
Halifax, Su-37, Su-35, Su-27, Black Widow, MiG-29M, MiG-29A, Mustang, SZD-22 Mucha, Iskra bis DF, Su-27 Fly Model, Su-30MKI, Su-30MK, LIM-2, SBLim-2Art , Su-30MK2, MiG-21PFM, Su-27S, Iskra R

05-02-25 19:36  Odp: [G] Mi-2 LPR Answer
PABLOS 

Na Forum:
Galerie - 27

Model ze względu na swoją bryłę zapewne niełatwy w budowie .Sporo listkozy też wymaga dodatkowej uwagi przy formowaniu , tym bardziej
należą się słowa uznania za wykon . Grafika modelu to kwestia gustu , mnie się podoba . Też mam zamiar zmierzyć się z tym opracowaniem ,
ale poczekam na inne malowania .
Pozdrawiam

--
PABLOS

05-02-25 20:25  Odp: [G] Mi-2 LPR Answer
jhradca 

Na Forum:
Relacje w toku - 5

Mając na uwadze poziom listkozy i Twój dotychczasowy prymat pancerki - generalnie kanciatej - jestem pod wrażeniem.

--
Wicher 1:100 cz.3 , Wicher 1:100 cz.2 , Wicher 1:100 cz.1

06-02-25 08:40  Odp: [G] Mi-2 LPR Answer
Karas 

Na Forum:
Relacje w toku - 4
Relacje z galerią - 1
Galerie - 2

Jest to efektowny, ale szalenie trudny model, z którym poradziłeś sobie całkiem ładnie. Ja bym się nawet nie podjął, za cienki w te gierki: ]

--
Zwodowane: Shima, HMS Fiji, pampersHMS Suffolk, pampersUSS Somers
Stocznia: USS NewMexico
Zbiorniki: M6oA2, BWP Borsuk

Post zmieniony (06-02-25 08:41)

06-02-25 09:07  Odp: [G] Mi-2 LPR Answer
StuGu 
moderator

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 14

Grupa: GEKO

Mi-2 ma u mnie w sercu mały kącik, co spowodowało zakup jednej z wersji (Marynarka Wojenna) na ostatnim konkursie w Przeciszowie.
Faktycznie model jest dość skomplikowany, a "listkoza" jest na dość wyuzdanym poziomie:-)
Problemy, które miałeś podczas budowy są widoczne, ale bryła wyszła całkiem nieźle i najważniejsze, że koła ładnie wyszły:-)

--
StuGu

Relacja w toku - Charron-Nakaszidze / MAFFEI WLs typ Bd

Relacja/galeria - StuG Ausf. F / ChTZ-16 / FAI-M / T-50 / T-37A Modelik / Pz.Inż. 130 / T-38 / Ha-Go / T-37A Orlik / L6/40 / 7TP Dwuwieżowy

06-02-25 10:32  Odp: [G] Mi-2 LPR Answer
Windus 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 1
Galerie - 5

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

- 1

Model, który po cichu obserwowałem na fb :)
Waloryzacja na zdjęciach faktycznie wydaje się za mocna ale może na żywo nie jest tak źle.
Mam model w malowaniu Marynarki Wojennej i tam waloryzacja bardziej się "zlewa".
Jest kilka rzeczy, które moim zdaniem można było zrobić inaczej w opracowaniu ale tu nie będę się rozpisywał.
Gratuluję wykonania.

p.s. następny jest Sokół?

--
Skończone:
Bell AH-1F "Cobra", PZL W3-W "Sokół", Pantera, Sopwith F.1 Camel, Hawker Hurricane Mk.IIB, Messerschmitt Me 109 F-4, F-104G Starfighter, Mirage F1CT
W toku:
IJN Oyodo

07-02-25 06:58  Odp: [G] Mi-2 LPR Answer
Demon 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 50
Galerie - 17

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 3

Cieszę się, że się podoba. Tak, naturalnym następcą Mi-2 jest Sokół, co z tego wyjdzie zobaczymy.
Wasia: na jednym zdjęciu od spodu tego nie widać, ale szare plamy są 3 i są to (a przynajmniej tak wyglądają) reflektory. I w każdym z nich dodałem coś od siebie, czyli szkło klosza i odbłyśnik.

--
-------------------------------------------------------------
VW´s don´t drop oil. They just mark their spot
VW nie kapią olejem. One znaczą swój teren.

07-02-25 10:27  Odp: [G] Mi-2 LPR Answer
Windus 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 1
Galerie - 5

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 2

- 1

Które malowanie Sokoła wybrałeś?
Nie wiem jak inni ale ja nie mogę otworzyć zdjęć.
Wcześniej nie było problemu.

--
Skończone:
Bell AH-1F "Cobra", PZL W3-W "Sokół", Pantera, Sopwith F.1 Camel, Hawker Hurricane Mk.IIB, Messerschmitt Me 109 F-4, F-104G Starfighter, Mirage F1CT
W toku:
IJN Oyodo

07-02-25 10:40  Odp: [G] Mi-2 LPR Answer
stary 

Na Forum:
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 5
Galerie - 1

- 2

Też nie mogę otworzyć. Coś mruga i się przycina.

--
Ukończone
HMCS AGASSIZ
Okręt WOP
Holownik portowy
KOMINTERN ciągnik gąsienicowy
Jacht motorowy WITEK

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 2Strony:  1  2  -> 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024