Karas
Na Forum: Relacje w toku - 4 Relacje z galerią - 1 Galerie - 2
|
@Fantom Model, po przygodach z dziwnej treści drutami, obecnie testuje stalówki. kupiłem sobie druciki z kwasówki o,2 i o,1. I z tego robię. o,2 na słupki, bardzo sztywny i w zasadzie ciężko coś z nim zrobić, tzn jakieś prostowania, gięcia to nie bardzo, ale na szczęście takie małe odcinki jak na słupki to nie trzeba nic robić i nawet nie widać aby były krzywe od kształtu z rolki.
No i o,1 na poprzeczki. Tylko tego już da się formować, ale jest zdecydowanie sztywniejszy niż miedź o,1 która gnie się od samego patrzenia na nią. To jest w nim fajne, że jest sprężysty i sztywny jak na rozmiar, ale nie na tyle aby nie dało się go formować, tak jak drutu molibdenowego. Ale żeby nie było tak kolorowo. To jest upierdliwy jest w cięciu, nie wiem nie chce się skubany poddać, cążki zmiażdżą go, a nie przetną, nożem olfy też się da, ale nie na macie bo się zapada, ostatnio tnę go na powierzchni ostrza nożyka do tapet. tzn aby twarde było podłoże. Kolejna wada, to jakoś słabo się go maluje, tymi moimi goownianymi temperami, tzn farba nie chce w ogóle przylegać i trzeba maziać i maziać, aż coś zostanie, albo robią się takie kropelki(dobrze je widać), a potem jeszcze sporo poprawek. Mam nadzieje, że z czasem nie będzie schodzić farba jak z molibdenu. Więc, jeśli nić niespodziewanego się nie wydarzy, to zostanę przy tym zestawie relingowym, bo pomimo wad, nadal nic lepszego nie znajduję. Bardzo jestem zadowolony z wytrzymałości takiego relingu. do tego stopnia, że mogę swobodnie łapać model za ten reling, kłaść sekcje odwrotnie na macie i nie mam żadnego stresu, że coś się pognie i połamie. Więc pod względem wytrzymałościowym jest super, a tego mi bardzo brakowało.
--
Zwodowane: Shima, HMS Fiji, pampersHMS Suffolk, pampersUSS Somers
Stocznia: USS NewMexico
Zbiorniki: M6oA2, BWP Borsuk
|