Mateusz
Na Forum: Relacje w toku - 1
|
StuGu, stary Kruszyna dziękuję bardzo za dobre słowo 😉
Budowa cz. 16.
Na czym to skończyliśmy... a przód 😁 Przód został skończony. Dosłownie. No może z jednym szczegółem - zostało wkleić wycieraczki, mam je w laserze. Nie chce myć dwa razy aerografu więc pomaluję je z rurami wnętrza 😉
Po kolei. Część z grilem została przeprojektowana. Brzmi to poważnie 😀 W oryginale widać załamania na zagięciu, co chciałem odwzorować. Lampy pokazywałem wcześniej, jakieś śrubki zrobione z barwionki, światła postojowe i kierunki wytłoczyłem z folii (autor w wycinance pozwala więc głupio nie skorzystać 😀 ). Odcięta została biała część z grilem (czemu biała?). Zastąpiłem to kawałkiem czarnego kartonu, na który zostanie naklejona siatka z barwionki 0,3mm 😉 Wyszło to tak:

Następnie zderzak. Tutaj zagadka - co nie pasuje na zdjęciu? 😄

Rozwiązanie - wszystko 😄 Zderzak nie pasuje szerokością, kątem... 😄 Zapewne po części przez przeróbkę i inne mocowanie. Nie jest zbyt skomplikowany, także moment i mamy nowe części 🙃

Chwila na fazowanie krawędzi, trochę BCG i mamy gotowy zderzak 😉

Dodane zostały tylko kawałki imitacji blachy ryflowanej (tak, zapasowa wycinanka ubywa w oczach 😃)
Złożone do "kupy" prezentuje się tak:

W oczekiwaniu na przesyłkę z siatką, w tzw. międzyczasie zrobiłem kierownicę wraz z przełącznikami. Wszyscy robią to z drutu więc idąc na przekór... zostałem przy kartonie 😃 Kierownica zaipregnowana klejem CA, wyszlifowana. Czeka na malunek z wycieraczkami 😃

...dalej czekałem. Siatki nie było. Więc powstała konsola kierownika 😃 I tutaj autor po raz kolejny chciał sprawdzić moją czujność 😃

Zasada ograniczonego zaufania na każdym kroku 😃

Następnie fazowanie, BCG itd. itd.

Nuda. Mając drugą wycinankę musiałem coś dodać od siebie 😉

Nity wypukłe, zrobione z barwionki 😉 Całość wraz z pomocnymi klockami wygląda tak:

Narazie tyle. Do następnego 😉
|