FORUM MODELARZY KARTONOWYCH   
Regulamin i rejestracja regulamin forum  jak wstawiac grafike, linki itp do wiadomosci grafika i linki w postach

FORUM GŁÓWNE
Modele kartonowe, ich budowa, technika, problemy, recenzje, nowości oraz wszystkie tematy związane z Naszym Hobby :-)

Projekt Grupowy:  50 lat Małego Modelarza  
Na tapecie:  Akcja sprzątania forum. W czynie społecznym, bez nagród i medali :>  
Na tapecie:  Projekt 50 lat Małego Modelarza - apel o uzupełnienie brakujących zdjęć.  

Działy  |  Tematy/Start  |  Nowy temat  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Widok rozszerzony (50 postów/stronę)  |  Zaloguj się   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 2Strony:  1  2  -> 
17-01-25 08:05  [N] WAK - MiG-15bis
Wydawnictwo WAK   

Wydawnictwo: 
Zapowiedzi i nowości

Od dziś dostępny jest nowy WAK - MiG-15bis z okresu Wojny Koreańskiej.
Autorem modelu jest Lech Kołodziejski, a za waloryzację odpowiada Marcin Dworzecki. W stosunku do wydania z 2022 roku poprawiliśmy głównie instrukcję, aby model był jeszcze bardziej przyjazny modelarzom. Do modelu są oczywiście dostępne wręgi i owiewka. W empikach pojawi się pewnie we wtorek.

--
-----------------------------------------------
http://www.wak.pl
-----------------------------------------------------------------------
http://www.facebook.com/WAKpl

17-01-25 09:39  Odp: [N] WAK - MiG-15bis
PABLOS 

Na Forum:
Galerie - 27

Model wydany w ciekawym kamuflażu i ładnej grafice.

--
PABLOS

17-01-25 14:50  Odp: [N] WAK - MiG-15bis
Piotr 73   

Szkoda tylko, że na górniej powierzchni prawego skrzydła na zielonym kamuflażu waloryzacja smug nie jest poprowadzona po skosie zgodnie z opływem powietrza po płacie.

--

Post zmieniony (17-01-25 14:52)

24-01-25 18:41  Odp: [N] WAK - MiG-15bis
Jaroslav 

Na Forum:
Relacje w toku - 8
Relacje z galerią - 3
Galerie - 10

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

Fakt, malowanie jest skopane ale i tak kupiłem ze względu na ładne odwzorowanie podziału blach i nitologię... Może młody jak podrośnie to sobie sklei, w końcu to level- 2 ;)

--
GG 6801515

24-01-25 19:29  Odp: [N] WAK - MiG-15bis
messer 

Na Forum:
Relacje w toku - 3
Relacje z galerią - 22
Galerie - 27

- 47

Byłem dzisiaj w Empiku i obejrzałem MiG-a. Ja tu nie widzę bardzo skopanego malowania. Zdjęcie po co prawda kilka smug wyciągnęło, ale na żywo wyglądało to lepiej.

--
http://messer.cba.pl

Post zmieniony (24-01-25 19:31)

24-01-25 23:38  Odp: [N] WAK - MiG-15bis
Agand 

Messerku - bo ony smugi powinni byli iść wzdłuż linii grzebienia, a nie prostopadle do krawędzi natarcia (inaczy niekoniecznie zez fizykom się zgadzywuje)

--
Pozdrówka
Agand

24-01-25 23:46  Odp: [N] WAK - MiG-15bis
kari   

... to kto odpowiada za walorkę!? ;-)
--------------------------------------------------------

25-01-25 00:11  Odp: [N] WAK - MiG-15bis
Jaroslav 

Na Forum:
Relacje w toku - 8
Relacje z galerią - 3
Galerie - 10

W Rupieciarni:
Do poprawienia - 1

Niby 35pln to nie majątek ale uczciwie trzeba przyznać, że grafik poszedł na łatwiznę, ZEPSUŁ robotę, jakby przejechał gąbką po pliku z góry na dół i gitara... Nikt tego nie sprawdził przed wydaniem, a szkoda...
Chciałem napisać, że może i nie każdy grafik musi się znać na lotnictwie itd... No ale do kurtyzany ubogiej... sylwetkę MIGa-15 zna dosłownie KAŻDY...
Ja nie zamierzam o to drzeć szat, kupiłem, może kiedyś zrobię i pomaluję bo mi się podoba, a może synek kiedyś sklei jak dorośnie... nie wiem...
Ważne by wydawnictwo wyciągnęło z tego naukę na przyszłość.
Sam projekt jak na tą cenę jest moim zdaniem dość bogaty we wszelkie nity, wzierniki, luki itp.👍

--
GG 6801515

25-01-25 00:17  Odp: [N] WAK - MiG-15bis
messer 

Na Forum:
Relacje w toku - 3
Relacje z galerią - 22
Galerie - 27

- 47

Agandzie - wiem, te kilka smug jest nie tak jak powinno, ale na żywo ich nie widziałem, dopiero jak podkręciłem zdjęcie przy wstawieniu do wątku to je zobaczyłem. Być może mam już jakieś problemy ze wzrokiem i nie widzę wszystkiego.

--
http://messer.cba.pl

27-01-25 10:52  Odp: [N] WAK - MiG-15bis
Michal 

Na Forum:
Relacje w toku - 1
Galerie - 1

Te smugi na skrzydłach są ledwo widoczne i występują tylko na zielonych plamach kamuflarzu na prawym skrzydle i na brązowej plamie na skrzydle lewym. Model jest skierowany do osób początkujących i jest mocno uproszczony, więc ja bym takiej wagi do złego kierunku smug nie przywiązywał. Pewnie na gotowym modelu trzeba będzie się mocno przyglądać by to dostrzec.

Za to mnie zastanawia, co się stało z rysunkami, ktoś chyba zapomniał grubość linii ustawić, bo jeden jest wyraźnie bledszy od reszty, a drugi w formie znaku wodnego :D

Tematy/Start  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Strona 1 z 2Strony:  1  2  -> 

Działy  |  Chcesz sie zalogowac? Zarejestruj się 
 Logowanie
Wpisz Login:
Wpisz Hasło:
Pamiętaj:

Zapomniałeś swoje hasło?
Wpisz swój adres e-mail lub login, a nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail zapisany w Twoim profilu.

© konradus 2001-2024